Menu Premium

Spellforce: Conquest of Eo aangekondigd door THQ Nordic

Dansky 14/06/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo zie je weinig strategy games verschijnen en zo schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Na de aankondiging van Stormgate en een game gebaseerd op de oude Starship Troopers door de Belgische studio Slitherine komt ook THQ Nordic met een nieuwe game. Spellforce: Conquest of Eo combineert RPG en turn-based strategy elementen voor een aparte invulling van het strategy genre.

Het is alweer een tijdje geleden dat Spellforce om de hoek kwam kijken

De laatste installatie van Spellforce dateert alweer uit 2020. Toen kwam de laatste expansion van Spellforce III uit: Fallen God. Deze game borduurde voort op Spellforce III en voegde een nieuw ras toe: trollen. Voor diegene die Spellforce niet kent: Spellforce is een RTS/RPG game in het land van Eo. Eo is een land dat getroffen is, niet door een reguliere wereldoorlog maar een wereldoorlog van mages. Deze mage war heeft, net zoals bij ons de wereldoorlogen hebben gedaan, de hele wereld een goed eind naar de gallemiezen geholpen.

Spellforce: Conquest of Eo doet strategy net even anders

Voor de mensen die vroeger de Warcraft RTS games hebben gespeeld zullen een aantal features bekend voorkomen. Eén daarvan zijn de heroes die je rekruteert om je troepen te leiden in de turn-based battles. Deze heroes hebben hun eigen quests, spells en manier van spelen. Maar in plaats van de RTS van Spellforce III doet Spellforce: Conquest of Eo de turn-based combat van een Sed Meier’s: Civilization. Wat de game dan nóg een beetje anders doet is dat de gamemap randomly generated is als een roguelike. Hierdoor beloofd de uitgever dat je vele honderden uren aan de game kan toewijden. Wanneer de game uitkomt is niet bekend máár dat het een unieke take is op het strategy genre is onmiskenbaar.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch