Menu Premium

Spelers van Rainbow Six Siege krijgen klappen met de hamer

Dansky 11/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Rainbow Six Siege moderators hebben uitgehaald met de welbekende banhammer nadat een aantal spelers een exploit gebruikte om de game van tegenstanders te laten crashen of laggen.

De pen is machtiger dan het zwaard in Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege doet het al jaren erg goed maar de spelers hebben de afgelopen tijd al vaker last gehad van bugs en exploits. Denk aan de deployable shield bug. Waarbij er een deployable shield werd neergezet wat, op de een of andere manier, vast bleef zitten op het hoofd waardoor het bovenlichaam beschermd bleef. Maar er is meer.

De nieuwste exploit, en daaruit voortkomend wapen, komt in de vorm van de chatbox. Men hanteerde dit dodelijke wapen door in hoge snelheid symbolen, denk !@#$%, de chat in te sturen. Hierdoor lagte de game van de tegenpartij wat resulteerde in een eenvoudige win voor de eigen partij. Soms was het zelfs zo erg dat de hele game crashte. Gelukkig was Ubisoft er snel bij en hebben zij een fix geïmplementeerd maar daar stopt Ubisoft niet.

De Man met de Hamer

Een Ubisoft Community Developer heeft op Reddit laten weten dat er door het gebruik van deze exploit in Rainbow Six Siege spelers geband zijn. De reden voor het oproepen van de man met de hamer komt voort uit het feit dat het gebruik van deze exploit tegen de Code of Conduct van Rainbow Six Siege in gaat. Om specifiek te zijn:

Any conduct which interrupts the general flow of Gameplay in the Game client, forum, or any other Ubisoft medium.

Duidelijker kan bijna niet.

Slachtoffers

Gamers zijn over het algemeen vrij nieuwsgierige wezens; als er een exploit in een game te vinden is kunnen vele van ons zich niet helemaal inhouden en gelukkig houdt Ubisoft hier ook rekening mee. Als er eens is getest of de exploit daadwerkelijke werkte dan krijg je geen ban. Maar heb je dit meer dan tien keer gedaan, en heb je nog geen klap gehad met de banhammer, dan kan je een ban verwachten.

Zo blijkt maar weer dat soms de pen, in dit geval het toetsenbord, machtiger is dan het zwaard, in dit geval (semi) automatische wapens.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch