Menu Premium

Speler ontslagen door Miami Heat na racistische scheldpartij in stream

Jan Johan Beldrok 10/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Miami Heat speler (center) Meyers Leonard heeft blijkbaar een bloedhekel aan beschietingen in Call of Duty: Warzone. Zo erg zelfs dat hij tijdens een Twitch-sessie op maandag een online tegenstander een “kike bitch” noemde. Dat kun je vrij vertalen als een persoon van Joodse afkomst met een grote neus. Wat inderdaad een vrij dubieuze uitspraak is. Leonard had blijkbaar iets door want het fragment was niet terug te vinden  in zijn stream-archief. maar je weet het, het internet vergeet nooit. En toen brak de pleuris uit. Leobard kreeg een ban, werd door de Miami Heat ontslagen en verloor zijn sponsoren.

Leonard kwam al eerder negatief in het nieuws

Leonard, gedraft door de Portland Trail Blazers in 2012, had al geen al te beste naam als speler in de NBA. Zo was hij de enige speler die bleef staan ??tijdens een wedstrijd van augustus 2020 tegen de Denver Nuggets. Beide teams knielden in solidariteit met de Black Lives Matter-beweging, Leonard niet. Hij zei dat zijn beslissing voortkwam uit respect voor het Amerikaanse leger en zijn broer, die marinier is. En nu was er dus de stream. In een land wat behoorlijk verdeeld is als het gaat om dit soort kwesties.

Speler Miami Heat wist niet wat ‘kike bitch’ betekende

Leonard heeft inmiddels een verontschuldiging aangeboden en zegt dat hij “veel spijt heeft van het gebruik van een antisemitische ‘slur’ “. Dat is netjes. Vervolgens beweert hij dan weer op de een of andere manier dat “hij ten tijde van de stream niet wist wat het woord betekende”. En dat is niet echt sterk. Zijn eigen team, de  Miami Heat en twee van zijn sponsors, waaronder pc-bedrijf Origin, geloofden het ook niet en verbraken alle banden. Elk nadeel heb zijn voordeel. Leonard heeft nu wel volop tijd om beter te worden in Warzone….

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch