Menu Premium

Speedrun evenement SGDQ gaat vandaag weer van start

Dennis 23/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat heet worden deze week. En hoe beter deze aankomende hittegolf te overleven dan SGDQ te kijken en te zien hoe zeer goede gamers je favoriete games zo snel mogelijk uitspelen?

Door games racen voor een goed doel

Net als vorig jaar wordt Summer Games Done Quick (SGDQ) ook dit jaar weer gehouden. Voor wie het nog niet weet; SGDQ is een evenement waarin speedrunners een week lang zo snel mogelijk games doorlopen. Van recente games als Spyro Reignited Trilogy en The Legend en Zelda: Breath of the Wild tot klassiekers als Quake en Super Mario Bros. 2. Allerlei games komen aan bod en worden door middel van de moeilijkste trucs en glitches in slechts een paar minuten uitgespeeld. En dit alles voor het goede doel.

Het hele SGDQ evenement is 24/7 via Twitch te zien, en kijkers kunnen de hele week geld doneren tijdens deze stream. Als je doneert kun je aan verschillende “goals” bijdragen. Bijvoorbeeld om de speedrunners extra games te laten spelen, te bepalen welke naam hun personage heeft, of om een prijs te winnen. Of natuurlijk gewoon omdat je iets aan het goede doel wilt doneren. Al het geld wat wordt opgehaald gaat namelijk naar Artsen Zonder Grenzen.

SGDQ en AGDQ

SGDQ is het iets kleinere broertje van Awesome Games Done Quick (AGDQ). AGDQ stamt uit januari 2010, toen nog onder de naam Classic Games Done Quick. In januari 2011 volgde het tweede evenement, toen voor het eerst onder de naam AGDQ. Later dat jaar, in de zomer van 2011, kwam daar SGDQ voor het eerst bij. En sindsdien zijn beide evenementen een jaarlijkse traditie. SGDQ in de zomer, en AGDQ in de winter.

Mocht je SGDQ deze week willen volgen dan kun je dat hier doen. Voor een volledig schema van wanneer welke game begint kun je hier terecht. Wat zijn de speedruns waar jij het meest naar uit kijkt?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch