Menu Premium

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4

Gamekings Redactie 10/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jawel, na de terugkeer van de Commander Mode is er nu een andere mode die een comeback maakt. De Spectator Mode keert terug in Battlefield 4. Ook in Battlefield 4 wordt het mogelijk om lekker achterover te leunen en te genieten van het slagveld dat aan je voeten ligt. Genieten van de man-tot-man-gevechten, explosies, instortende gebouwen, wrede voertuigen en ga zo maar door.

Je raadt natuurlijk al wat deze mode inhoudt. De mode houdt natuurlijk in dat je veldslagen in de multiplayer van Battlefield 4 kunt bekijken in plaats van mee te knallen en te vechten voor je kameraden. Het klinkt misschien niet heel interessant voor jou als gamer. Jij wilt natuurlijk gewoon zelf spelen. Maar wat nou als Battlefield 4 zich, net als Call of Duty, bezig gaat houden met e-sports? Dan is deze mode natuurlijk ideaal om jou, als enthousiast e-sport volger, het beste beeld te verschaffen en je op de hoogte te houden van de gebeurtenissen op het slagveld. Daarnaast heb je nog mensen die niet kunnen gamen, ook wel noobs. Voor hen is dit een ideale manier om te spieken bij de pro’s. Wat doen zij wat ik niet doe? Wat doe ik wat zij wel doen?

Op een server, waar een match op wordt gespeeld, is nu plaats voor 64 spelers, twee commanders en vier spectators. De spectators gaan dus niet ten koste van het aantal spelers. DICE heeft ook al bekend gemaakt op welke manieren er naar matches gekeken kan worden. Er zijn vier camerastandpunten. De zogenoemde ‘tabletop view’ geeft je een beeld over de gehele map. Details zijn dus niet zichtbaar. Verder zijn er de freecam, first-person view en third-person view, die elk voor zich spreekt. Dankzij de picture-in-picture screen kun je toch meer volgen dan de gekozen view. Stel je wilt het totaal plaatje van de map, maar je wilt ook weten wat er op de grond gebeurt, dan is dat de oplossing.

Met de terugkeer van de Spectator Mode kunnen we toch wel verwachten dat Battlefield 4 zich ook in de e-sport wereld, waar ze voorheen niet echt in naar buiten traden, gaat onderdompelen. Battlefield 4 komt op 29 oktober uit voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en op 29 november op de PlayStation 4. Op de Xbox One releasedatum is het afwachten geblazen. Tot die tijd kunnen we alleen maar toekijken.

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4 - First Person view

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4 – First Person view

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4 - Third Person view

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4 – Third Person view

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4 - Tabletop view

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4 – Tabletop view

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4 - Free Cam

Spectator Mode keert terug in Battlefield 4 – Free Cam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch