Menu Premium

Sony onthult woensdag eindelijk de specificaties van de PlayStation 5

Jan Johan Beldrok 17/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het logo van de PlayStation 5 hoeft voortaan niet meer gebruikt te worden in de Peepshow. Sony heeft namelijk vandaag (dinsdag) aangekondigd dat het woensdag 18 maart via de PlayStation Blog een livestream opzet waarin de technische aspecten van de PlayStation 5 worden openbaart. Halleluja. praise the lord. Sinds deze week weten we alles over de Xbox Series X, eindelijk laat Sony ook wat van zich horen. Echt veel langer wachten kon gewoon niet meer.

Aankondiging specs PlayStation 5 was eigenlijk bedoeld voor de GDC in maart

De aankondiging was vrij simpel qua tekst: “Tomorrow at 9am Pacific Time, PS5 lead system architect Mark Cerny will provide a deep dive into PS5’s system architecture, and how it will shape the future of games. “9am Pacific Time betekent 17:00 Hollandsche tijd. Morgenmiddag weten we dus meer. Hebben de PlayStation fanboys eindelijk weer iets om de dissen van Xbox fanboys mee af te weren. De Sony adepten waren door het lange stilzwijgen van Sony al een tijd lang goed de lul. Nu is het weer een eerlijk gevecht… De aankondiging werd gedaan op het Twitter account van PlayStation Japan. Daarin werd gesteld dat de informatie bedoeld was voor GDC (die in maart werd geannuleerd) en alleen in het Engels is. Al was het in het Koeterwaals, dan nog hadden we het willen horen.

De stream wordt gepresenteerd door Mark Cerny

Deze bevlogen lead systemarchitect onthulde de afgelopen jaren ook de details van de PS4 en PS4 Pro. Hij deed dat goed en in klare taal. We zijn bij Gamekings erg benieuwd naar wat Mark te vertellen heeft en hoe PlayStation zich wil ‘verweren’ na de bekendmaking van de indrukwekkende specs van de Xbox Series eerder deze week. Kunnen ze tegenwicht bieden aan 12 teraflops, de Quick Resume, de new Series X controller, en de expandable SSD storage of wordt het echt een ander beestje. We weten het morgen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch