Menu Premium

Spaanse voetbalcompetitie nu door spelers in FIFA 20 afgewerkt

Jan Johan Beldrok 19/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de vervelende bijkomstigheden van het Coronavirus en de lockdowns overal in de wereld, is dat de sportwereld compleet op zijn gat ligt. Logisch, je kunt sporters niet op twee meter afstand van elkaar laten spelen en niemand mag ook nog eens komen kijken. Maar zoals zo vaak blijkt de mens creatief in barre situaties. Neem de clubs in La Liga, de hoogste Spaanse voetbalcompetitie. Zij gaan de complete competitie in FIFA 20 afwerken. Alle twintig clubs doen mee en de echte spelers spelen. Niet de esporters. Hallo KNVB, waar blijven jullie?

Alle twintig clubs uit La Liga doen mee aan FIFA 20 toernooi

Het idee kwam na het succes van de eenmalige wedstrijd tussen Sevilla en Real Betis van afgelopen weekend. Vele tienduizenden mensen keken naar deze match. En dat smaakte naar meer. Alle twintig clubs kwamen daarop snel overeen een competitie in FIFA 20 af te werken. Alle twintig, dus ook Barcelona, Real en Atletico Madrid.

Geen esporters, maar Sergio Roberto die voor Barcelona speelt en Asensio voor Real Madrid

De teams in deze competitie worden niet bestuurd door de esporters van de clubs. Het zijn de echte spelers die de controller in de handen nemen. Zo wordt Atletico Madrid vertegenwoordigd door Alvaro Morata en Joao Felix, speelt Sergi Roberto voor Barcelona en verkreeg Asensio bij Real Madrid het recht zijn club te vertegenwoordigen. Hij versloeg in een intern play-off toernooi Dani Carvajal en doelman Thibaut Courtois. Het toernooi, waarbij de teams die in de echte stand op de nummers 1 tot en met 12 een bye in de eerste ronde krijgen, begint aankomende weekend. Het is te zien op het Twitch kanaal van de Spaanse influencer Ibai. En we herhalen het nog een keer: KNVB, waar wachten jullie op? Iedereen speelt FIFA bij de betaald voetbalclubs. Iedereen heeft vrije tijd te over. Dus let the games begin!.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch