Menu Premium

South Park: The Stick of Truth is gecensureerd in Europa

Karim Shehata 25/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zeer binnenkort verschijnt South Park: The Stick of Truth voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Naar de game wordt door menig gamer erg uitgekeken, want het lijkt er voorlopig op dat de game een zeer hoog niveau gaat halen. Zou dit niet zijn op RPG-gebied, dan in ieder geval wel op het humoristische gebied. South Park: The Stick of Truth lijkt namelijk erg veel op een doodnormale episode van de gelijknamige serie, waardoor de humor goed naar voren moet komen. In Nederland kunnen we echter niet van alle humor genieten, want South Park: The Stick of Truth is gecensureerd in Europa.

Dit meldt BT.com althans, welke een review-versie van South Park: The Stick of Truth in handen heeft gekregen. Bijgeleverd zat een document, waarop onder meer stond wat de Day One Patch voor de humoristische RPG zal gaan aanpassen. Dit was echter niet het enige, want in het document staat ook wat er uiteindelijk allemaal gecensureerd blijkt te zijn in de versies van de game voor Afrika, het Midden-Oosten en Europa. Volgens het document zijn er zo’n zeven scenes verwijderd uit de game, waarin onder meer een abortusoperatie werd gepleegd op de vader van Stan, welke door het ‘South Park-leven’ gaat als Randy. Zelf lijk je overigens ook niet onder een abortusoperatie uit te komen. Daarnaast zijn er wat scenes verwijderd waarbij er anaal dingen worden ingeworpen bij verschillende personages.

De discutabele scenes zijn nu ingenomen door stukken tekst waarop uitgelegd staat wat er precies gebeurt. De scenes zijn dus niet uit de verhaallijn gesloopt, maar worden simpelweg niet meer getoond. Voorlopig lijkt het er echter op dat de Amerikaanse versie wel gewoon ongecensureerd is, waardoor er natuurlijk een discussie kan ontstaan over de eerlijkheid van het censuur. Het censuur voor de game, die op 7 maart verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC, is een besluit van Ubisoft zelf. De uitgever zegt dit besluit te hebben genomen vanwege marketing redenen.

South Park: The Stick of Truth is gecensureerd in Europa

South Park: The Stick of Truth is gecensureerd in Europa

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch