Menu Premium

South Park: The Stick of Truth is uitgesteld in Duitsland

Karim Shehata 05/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf morgen kan iedereen aan de slag gaan met South Park: The Stick of Truth. De humoristische game die gebracht wordt als een volwaardige RPG heeft inmiddels een grote hype opgebouwd, maar wel werd eerder bekend dat de game gecensureerd zal worden in Europa. De Duitsers kregen hier echter nog wat censuur bovenop, want de nieuwe South Park-game bevat Nazi-symbolen. Deze moeten volgens de wet in Duitsland uit de game worden gehaald en daarom zal de Duitse versie van de game dan ook verder gecensureerd worden. Nu blijkt echter dat er niet op tijd is ingegrepen door Obisdian Entertainment, noch Ubisoft, want South Park: The Stick of Truth is uitgesteld in Duitsland en Oostenrijk.

De reden hiervan is erg simpel: de Nazi-symbolen konden simpelweg niet op tijd uit de game worden gehaald. South Park: The Stick of Truth verscheen gisteren al in Noord-Amerika en verschijnt morgen in Europa, terwijl het Verenigd Koninkrijk nog moet wachten tot vrijdag 7 maart. De Duitsers en de Oostenrijkers moeten nu dus nog even wachten, wat natuurlijk erg vervelend is voor onze oosterburen. Daarnaast moet ook het favoriete wintersportland van veel mensen in Nederland dus wachten op South Park: The Stick of Truth.

Op de Duitse versie van Steam is een bericht neergezet, welke de Duitsers en Oostenrijkers informeert over het uitstel voor South Park: The Stick of Truth: “Helaas moeten we melden dat we de pre-order van de game niet kunnen leveren op de afgesproken datum. De Duitse en Oostenrijkse versies van de game bevatten controversiële symbolen, waardoor de game op dit moment niet uitgebracht kan worden”. Het bericht vertelt ons vervolgens nog dat er snel een nieuwe releasedatum bekend wordt gemaakt voor de Duitse en Oostenrijkse versies van de game.

Dit is natuurlijk een flinke aderlating voor de Duitsers en de Oostenrijkers. De game verscheen in eerste instantie morgen dus al, maar nu wordt de game één dag voor de geplande release dus uitgesteld in de landen. Wij hoeven ons overigens niet druk te maken, want South Park: The Stick of Truth verschijnt morgen gewoon in Nederland voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, zij het gecensureerd. De PC-versie verschijnt ook morgen en deze is, in tegenstelling tot de console-versies, niet gecensureerd.

South Park: The Stick of Truth is uitgesteld in Duitsland

South Park: The Stick of Truth is uitgesteld in Duitsland

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch