Menu Premium

Sony’s PlayStation-team wist niets van de deal met Microsoft

Oubaïd 20/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De aankondiging van de samenwerking tussen Sony en Microsoft baarde vorige week veel opzien. Zo veel zelfs dat het team van PlayStation dit zelf ook niet zag aankomen. Bij de deal was alleen de top van beide bedrijven betrokken. Het bijzondere is dat de onderhandelingen al vorig jaar begonnen en tot de aankondiging van vorige week niemand buiten de top hiervan op de hoogte was.

Onrust en paniek

Met deze informatie kwam de financiële website Bloomberg vandaag naar buiten. Dit zorgde volgens hun bronnen voor veel onrust en paniek onder de medewerkers. Managers moesten het team geruststellen dat de deal geen effect zou hebben op de plannen voor Sony’s volgende console. De samenwerking zou alleen op het gebied van streaming en AI zijn, zaken waarbij gebruik zal worden gemaakt van Microsofts eigen cloudplatform Azure.

Samenwerking uit noodzaak?

Sony zag waarschijnlijk vorig jaar in dat zij zich niet zouden kunnen meten met de cloudplatformen van andere partijen. Met het oog op een nabije toekomst waarin streamen een belangrijke rol gaat spelen, zag Sony zich genoodzaakt om een strategische samenwerking met Microsoft aan te gaan. Eerdere onderhandelingen met de andere grootmacht Amazon liepen op niets uit, aldus Bloomberg. Nu Google Stadia zich ook in de strijd om de gamestreamdiensten gaat mengen, is onderlinge samenwerking voor Sony en Microsoft cruciaal om de boot niet te missen.

PlayStation Now

Sony zette in 2014 al een eerste stap in gamestreaming met hun eigen dienst PlayStation Now. Hoewel de dienst (nog) geen groot succes is, maakte Sony vorige maand in hun jaarcijfers bekend dat deze groeit en inmiddels 700.000 abonnees heeft. PlayStation Now wordt door Sony op eigen servers beheerd, maar gamers ervaren echter nog regelmatig netwerkproblemen. Nu wil Sony alles op alles zetten om gamestreaming in orde te krijgen, desnoods via een samenwerking met hun grote concurrent. De tijd zal het leren of dit de juiste keuze is geweest.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch