Menu Premium

Sony’s Fergal Gara snapt de PS Vita’s concurrentiestrijd met tablets

Gamekings Redactie 13/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de release van de PlayStation 4 wordt de PS Vita neergezet als het apparaat waarmee je de next-gen games ook op klein scherm kunt spelen, door middel van Remote Play. Toch is de handheld toch echt bedoeld om meer te kunnen, waaronder natuurlijk het spelen van games die voor de PS Vita bedoeld zijn. De bedoeling blijkt duidelijk, maar de verkoopcijfers laten voor Sony nog te wensen over. Dit komt voornamelijk doordat iedereen met andere apparaten rondloopt als smartphones en tablets. Bij de Japanse hardware- en softwaregigant hebben ze dat ook door en Sony’s Fergal Gara snapt de PS Vita’s concurrentiestrijd met tablets en smartphones. Dit laat hij weten in een interview met VG247.

De PS Vita is ondertussen al een tijdje op de markt te vinden en kende een start met een aantal toffe games. Daarna zakte het in, maar ondertussen wordt de handheld aardig in de spotlights gezet. Het is dan ook geen makkelijke markt, met bijvoorbeeld de Nintendo 3DS als concurrent die het ontzettend goed doet op het moment. Een van de sterke punten van de PS Vita is dat ze volledig gaan inzetten op kleinere en indiegames, maar dan komen de smartphones en tablets om de hoek kijken als tegenhanger.

In een interview dat Sony UK’s Managing Director Fergal Gara gaf aan VG247 laat hij weten dat hij die concurrentie best begrijpt. “In alle eerlijkheid is het aantal mensen die volwaardige PS Vita-games willen een stuk minder dan het aantal dat een game wil voor onderweg. Omdat smartphones en tablets zo multifunctioneel zijn, blijft het voor velen aantrekkelijk om daarvoor te kiezen. Ik denk dat de reden dat de PS Vita niet meer verkocht heeft dan het deed vooral komt omdat mensen zich afvragen of ze een PS Vita net zo hard nodig hebben als de andere dingen waar ze geld aan besteden”, aldus Gara.

Toch gelooft Fergal Gara erin dat de PS Vita aantrekkelijk kan zijn voor velen. Voor de hardcore gamer biedt de handheld games als Killzone: Mercenary en Uncharted: Golden Abyss, en met titels als LittleBigPlanet en Tearaway in de catalogus worden ook jongere of meer casual spelers op de wenken bediend. Daarnaast wordt ook de eerdergenoemde Remote Play-functie gezien als een belangrijke optie die de PS Vita heeft.

Opvallend is dat Gara in het interview ook vertelt over de gameverkoop van de PS Vita. Op het moment wordt het grootste deel van de PS Vita-titels in fysieke vorm gekocht, maar dat verschuift volgens hem enorm. “Het zou zomaar kunnen zijn dat fysieke games in de toekomst tot de kant behoren waar we zonder gaan.” Als dat inderdaad het geval is, moet de markt er nu flink anders uitzien dan om en nabij vier jaar terug. Destijds werd de PSP Go geïntroduceerd en deze werd geen succes doordat de handheld geen fysieke games ondersteunde. Vooralsnog is dit totaal niet ter sprake bij de PS Vita, maar we zullen zien wat de toekomst brengt.

Sony's Fergal Gara snapt de PS Vita's concurrentiestrijd met tablets

Sony’s Fergal Gara snapt de PS Vita’s concurrentiestrijd met tablets

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch