Menu Premium

Sony zal ook dit jaar niet aanwezig zijn op E3 2020

Reilly 14/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het hoge woord is eruit: Sony zal, net als vorig jaar, niet aanwezig zijn op de E3. Nadat hier al een aantal dagen flink over gespeculeerd werd, heeft Sony dit nu bevestigd.

Niet de juiste visie

Tegen The Verge zegt een woordvoerder van Sony dat het bedrijf niet aanwezig zal zijn omdat de visie van E3 2020 niet in lijn zou zijn met de focus van Sony dit jaar. Ze hebben veel respect voor de organisatie (ESA) achter het evenement, maar dat is blijkbaar niet genoeg om ze ervan te overtuigen erbij te zijn dit jaar. In plaats daarvan zal het bedrijf aanwezig zijn bij honderden andere evenementen – specifiek consument-gerichte evenementen. Ze willen dat de fans zich onderdeel voelen van de “PlayStation familie” en de fans de mogelijkheid geven om hun “favoriete content” te spelen. Tot slot zegt het bedrijf dat ze een fantastische line-up aan titels voor de PlayStation 4 en PlayStation 5 hebben klaarstaan.

De PlayStation 5 reveal

Met het wegvallen van E3 2020 voor Sony is het dus echt de vraag hoe, waar en wanneer Sony haar volgende console uit de doeken gaat doen. Het is natuurlijk goed mogelijk dat Sony gewoon lekker haar eigen evenement gaat organiseren. Zo is dat ook in eerste instantie gebeurd met de PlayStation 4; Sony organiseerde een “PlayStation Meeting 2013” waar het officieel de PlayStation 4 aankondigde alsmede details over de hardware en specifieke features bekend maakte. Echter kwam de visuele reveal pas wel met de E3 (2013). Daar zullen ze nu dus iets anders voor moeten verzinnen. Een Playstation Experience evenement wellicht?

Een ander groot evenement, zoals de Gamescom, is ook een optie. Dit zou ook in lijn liggen met Sony’s statement over de focus op consumenten beurzen – iets wat Gamescom natuurlijk pur sang is. Bovendien zijn persconferenties ook steeds meer een ding aan het worden op de Gamescom.

Daar staat echter tegenover dat de Gamescom pas eind augustus zal plaatsvinden. Aangezien de PlayStation 5 in “Holiday 2020” zal releasen, zou dit dus wel erg kortdag zijn ten opzichte van de release. Normaal gesproken wordt met “Holiday” namelijk de periode rond Black Friday en Kerstmis bedoelt.

PlayStation 5 details

Ongetwijfeld dat we nog veel nieuwe dingen te horen en te zien zullen krijgen over de PlayStation 5, echter is er tot nu toe ook al wel het een en ander bekend. Belangrijkst natuurlijk is de reveal van het logo. Ietsje minder belangrijk: De PlayStation 5 zal standaard over een SSD bezitten wat zou moeten betekenen dat laadtijden iets van het verleden moeten zijn. Of, als we iets realistischer zijn: in ieder geval veel korter. De nieuwe controllers krijgen “haptic feedback”, waardoor gamers meer “detail” kunnen voelen met de rumble functie. Denk bijvoorbeeld aan verschillende rumbles afhankelijk van het type wegdek waarover je met je auto racet. De CPU zou een Ryzen Zen2 CPU van AMD moeten zijn.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch