Menu Premium
Loading...

Sony worstelt met de PS Vita in Japan

Gamekings Redactie 30/12/2011 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens de Amerikaanse gamesite Gamasutra heeft Sony het niet makkelijk met de PS Vita. De verkoop cijfers van de tweede verkoop week uit Japan zijn gisteren vrij gegeven en NeoGaf heeft een vertaling online gezet. Daaruit blijkt dat Sony’s nieuwe handheld in Japan ruim 78% minder heeft verkocht in de tweede week dan in de launchweek. In totaal gingen er 72 duizend exemplaren over de toonbank en daarmee was de PS Vita, afgelopen week, een van de slechtst verkopende consoles in Japan. De 3DS verkocht veel beter en zelfs de PSP verkocht beter.

Daarnaast begint er steeds meer kritiek te komen op de batterij-duur van de PS Vita. De tech site Engagdet heeft een uitgebreide review online geplaatst van een Japanse PS Vita en hoewel ze over het algemeen erg enthousiast zijn, wordt de batterij duur van slechts 3 uur een “deal breaker” genoemd.

Ook duikt het memory kaart verhaal opnieuw op. Veel Japanse gamers zijn op zijn zachtst gezegd teleurgesteld dat naast het relatief hoge aankoop bedrag ook nog eens een Sony Memory Card (30-120 euro) gekocht moet worden. Zonder die kaart zijn de meeste games niet speelbaar.

Hopelijk gebruikt Sony de extra 2 maanden tot de Europese lancering in februari om een aantal van deze hobbels glad te strijken. En wie weet maken ze ook van de gelegenheid gebruik om een review exemplaar van de PS Vita naar onze redactie te sturen zodat we zelf kunnen bekijken hoe het zit met de meest krachtige handheld ooit gemaakt. Wij beginnen nu in ieder geval wel nieuwsgierig te worden. Als was het alleen maar naar de Uncharted game, waar we steeds meer positieve verhalen over horen.

Binnenkort dus meer!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch