Menu Premium

Sony wil transitie van PS4 naar PS5 voor gamers sneller maken

Lars Leeftink 08/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het succes van PlayStation 4 moet met de PlayStation 5 eind volgend jaar natuurlijk een vervolg gaan krijgen. Sony wil gaan proberen de transitie van PS4 naar PS5 sneller te maken dan bij zijn voorgangers het geval was.

Sneller, snelle sneller

Het is nog niet duidelijk hoe ze dit in uitvoering willen brengen, maar de motivatie en het idee is in ieder geval daar: “These are gamers who are networked and sticky and engaged and passionate about PS to an extent that we’ve not seen in previous generations,” zei PlayStation-baas Jim Ryan. “As we move towards the next-generation in 2020, one of our tasks–probably our main task–is to take that community and transition it from PS4 to PS5, and at a scale and pace that we’ve never delivered on before.”.

Zoals je nog nooit eerder gezien hebt dus. Gezien de steeds beter wordende technologie is dit zeker geen loze belofte. Als het op mogelijkheden aankomen dan. Of PlayStation dit ook daadwerkelijk kan uitvoeren is de vraag. En op deze vraag zullen we alleen maar in verloop van tijd antwoord krijgen. Het is, na de aankondiging van cross-platform voor PS5, in ieder geval het volgende nieuwtje waar veel gamers blij van zullen worden. Maar: eerst zien, dan geloven.

PlayStation 4 verkoopt als een malle

Dat bleek vorige week wel, toen bekend werd dat de PlayStation 4 ruim 106 miljoen keer verkocht was, op de PS2 na de meest verkochte console aller tijden. Dat zijn cijfers die deels te wijten zijn aan de goede service van PlayStation, maar toch vooral omdat de games die op de console uit zijn gekomen wel als next level ervaren mogen worden. Daarnaast is ook het aanbod aan games (de kwantiteit) enorm. Zeker vergeleken met de grote concurrent, Xbox. PlayStation zal willen proberen dit succes minimaal te evenaren en zo de voorsprong op Xbox te behouden.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch