Menu Premium

Sony “We zijn de laatste die een nieuwe console toont”

Gamekings Redactie 30/01/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een interview met de Franse website Le Point geeft Philippe Cardonne, de Franse directeur van Sony PlayStation aan dat Sony waarschijnlijk pas als laatste van alle console makers een nieuw platform zal aankondigen. Daarbij wijst Cardonne op Nintendo die volgens hem onder grote druk staat om een nieuwe console in de markt te zetten. “de Wii is over zijn hoogtepunt heen. Zij moeten wel met iets nieuws komen”. Die Situatie is voor Sony anders omdat de PlayStation 3 nog altijd erg goed loopt.

Afgelopen week werden de geruchten sterker dat Microsoft een nieuwe generatie van de Xbox 360 zal aankondigen. Daarmee wordt de druk op Sony wel degelijk opgevoerd. Het management van Sony zou het, zo luiden de gruchten, erg onwenselijk vinden om als laatste in de arena te stappen met een nieuwe generatie hardware. Voornamelijk omdat ze dan ook moeten opboksen tegen nieuwe features zoals Cloud Gaming, iets dat volgens de geruchten op de meeste nieuwe platformen geintegreerd zal worden.

Kort geleden gaf Kaz Hirai, de grote man bij Sony, al aan dat er dit jaar geen nieuwe console aankondigingen komen op de E3. Daarmee lijkt het zeker dat Sony opnieuw als laatste zal aansluiten in de race om de volgende generatie en dus is het maar zeer de vraag of Sony deze aankomende generatie strijd wel zal kunnen winnen van Microsoft.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch