Menu Premium

Sony verscheept 3,9 miljoen PS4’s in het tweede fiscale kwartaal

Karim Shehata 01/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de PlayStation 4 goed verkoopt, is voor niemand meer een geheim. De console verbreekt record na record en is na de presentatie van Sony’s cijfers van het tweede kwartaal in totaal 47,4 miljoen keer verscheept. Dat betekent dat Sony de PS4 3,9 miljoen heeft verscheept in het tweede kwartaal van fiscaal 2017, dat eindigde op 30 september 2016.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, harkte Sony ongeveer 16 miljoen euro minder geld binnen. Dit schrijft Sony vooral toe aan de wisselende koersen en het teleurstellend presteren van de Semiconductors en Components-segmenten van het bedrijf. Ook de aardbeving in de Kumamoto-regio heeft meegespeeld in de daling van 10,8%.

De Games & Network-divisie van Sony, kon een daling op het gebied van verkoopcijfers en winst tegemoet zien van 11,3 procent. Het totale inkomen uit deze divisie is gedaald met 20 procent. Sony schrijft dit toe aan de lagere prijs van de PlayStation 4 en de teleurstellende verkoop van de PlayStation 3.

Op dit moment worden de PlayStation 4 Pro en PlayStation VR nog niet genoemd. Sony verwacht nog steeds 20 miljoen PS4’s te hebben verkocht als het fiscale jaar afloopt op 31 maart 2017. Het wordt dus heel spannend om te zien of de PS4 Pro lekker gaat lopen.

Sony presenteert dus redelijk teleurstellende cijfers, maar de PlayStation 4 wordt nog altijd verscheept als water. Denk jij dat Sony dit momentum vast kan houden?

Bron: VG24/7 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch