Menu Premium

Sony trekt de stekker definitief uit de PlayStation Vita

Hylke Haagsma 20/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony stopt binnenkort helemaal met de productie van de PlayStation Vita in Japan. Dit betekent waarschijnlijk het definitieve einde van de handheld. In Nederland kan je de Vita al sinds 2016 niet meer kopen. Er is nog geen datum bekend voor het stoppen van de productie. Wel zit het er binnenkort aan te komen. Dit staat op de Japanse website van Sony. 

Ook geen gratis Vita games meer voor PS-Plus abonnees

Over de productie in andere landen is nog niets bekend. Maar aangezien Japan het land is waar de PlayStation Vita vandaan komt ziet de toekomst er niet rooskleurig uit voor de handheld. In andere werelddelen is de Vita eigenlijk al jaren niet of nauwelijks meer verkrijgbaar. In Nederland kan je de handheld zelfs alleen nog meer vinden op de Sony website door de zoekfunctie te gebruiken.  De handheld had een oled-aanraakscherm en een touchpad op de achterkant waarmee je je games ook kon besturen. Deze touchpad is te vergelijken met de touchpad op je PlayStation 4 controller. Welke? Ja die touchpad die je ook nooit gebruikt… In 2013 en 2014 verscheen er een nieuwe versie van de Vita die kleiner was en een lcd-scherm had in plaats van een oled-scherm. Deze nieuwe versie had een langere batterijduur en een micro USB-poort.

Vanaf maart dit jaar krijgen PlayStation Plus abonnees ook geen gratis games meer voor de PlayStation Vita. Je zult dan alleen nog maar PlayStation 4 games gratis krijgen met je online-abonnement. Sony lijkt hiermee Vita het laatste duwtje de diepte in te geven en daarmee zal de Vita naar alle waarschijnlijkheid definitief overlijden.  De Vita verscheen in 2011. Ook met gratis PlayStation 3 games voor PS-Plus Abonnees zal Sony gaan stoppen vanaf maart. Wie weet maakt Sony wel wat ruimte vrij voor een PlayStation 5 die mogelijk om de hoek staat…

Vinden jullie het jammer dat de PlayStation Vita zo goed als dood is? Of waren jullie de handheld alweer helemaal vergeten? Laat het weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch