Menu Premium

Sony toont mogelijk haar virtual reality-headset op de GDC

Karim Shehata 21/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Oculus Rift wordt langzaam maar zeker een steeds grotere hype. Op de afgelopen E3 was er bijvoorbeeld al een uitgebreide speelsessie mogelijk met de virtual reality-bril, maar hoogstwaarschijnlijk krijgt deze bril er een grote concurrent bij. Sony lijkt namelijk ook al een tijdje bezig te zijn met de ontwikkeling van een eigen virtual reality-headset, want het Japanse bedrijf heeft zelf aangeven al sinds 2011 bezig te zijn met het testen van dergelijke headsets. Nu, drie jaar later, lijkt er meer duidelijkheid te gaan komen rondom de virtual reality-plannen van de PlayStation-maker, want Sony toont mogelijk haar virtual reality-headset op de GDC.

Dit nieuws kan overigens met een flinke korrel zout genomen worden, want dit wordt gezegd door enkele personen die claimen insiders te zijn bij Sony tegen TechRadar. Het is echter niet ondenkbaar dat Sony dit gaat doen op de aankomende GDC, want er gaan al jaren geruchten dat het Japanse bedrijf iets dergelijks in ontwikkeling heeft. Daarnaast test Sony zoals gezegd al drie jaar de technologie rondom virtual reality, waardoor de insiders in ieder geval een poot hebben om op te staan.

De geheime bron van TechRadar had ook nog wat te zeggen over de mogelijke virtual reality-headset van Sony: “De kwaliteit en resolutie zijn erg, erg goed. De mensen gaan het indrukwekkend vinden wat Sony hiervan heeft gemaakt”, aldus de insider. De andere insider, die bij dezelfde bron hoort, voegt daar nog even aan toe dat “Sony haar tijd heeft genomen om alles in orde te maken, voordat de virtual reality-bril gepresenteerd zal gaan worden”.

Volgens de geheime bron zal de virtual reality-headset van het bedrijf achter onder meer de PlayStation 4 gepresenteerd worden op de aankomende GDC. Dit zou betekenen dat we kennis gaan maken met de speciale headset op 17 maart aanstaande, tijdens een persconferentie van Sony in San Francisco. Het is dus nog een kleine maand wachten op de officiële bevestiging van dit bericht, waardoor we deze zoals gezegd met een korreltje zout moeten nemen.

Sony toont mogelijk haar virtual reality-headset op de GDC

Sony toont mogelijk haar virtual reality-headset op de GDC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch