Menu Premium

Sony toont hun Indie line-up met Oddworld New ‘N Tasty

Gamekings Redactie 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er wordt daad bij het woord gevoegd als je het mij vraagt, want Sony pakt uit door een reeks indiegames aan te kondigen voor de PlayStation 4. Ze lieten eerder al weten dat ze een platform willen bieden voor de kleinere ontwikkelaars en dit laat zien dat ze niet stiekem aan het jokkebrokken waren, want Sony toont hun Indie line-up met Oddworld New ‘N Tasty.

Toen Sony in februari de PlayStation 4 aankondigde, lieten ze al zien dat ze niet alleen grote ontwikkelaars en uitgevers aan zich willen binden. Door de PlayStation 4 een aardig open platform voor kleinere ontwikkelaars te maken, zorgen zij ervoor dat de bibliotheek aan games alleen maar groter wordt. Dit wilden ze nog even benadrukken door Notch, ontwikkelaar van indiegame Minecraft een gouden PSone te sturen als uitnodiging voor de E3 2013. Tijdens de persconferentie op de beurs in Los Angeles laten zij nog even wat nieuwe namen vallen van indiegames die gaan uitkomen voor de PlayStation 4.

Onder anderen Octodad: Dadliest Catch gaat zijn weg vinden naar de nieuwe console. De behendigheidsgame zag in het eerste deel al het licht op de PC, maar gaat zijn horizon verbreden door met het tweede deel ook de PlayStation 4 aan te doen. Naast Octodad werd er ook een remake van Abe’s Odyssee aangekondigd onder de noemer Oddworld New ‘N Tasty, maar ook een open wereld game met de titel Don’t Starve en het avonturenspel Ray’s The Dead. Naast deze titels zien we ook een actieavontuur in de vorm van Secret Ponchos, een 2D-retroshooter met de naam Mercenary Kings en last, but not least de game Galak-Z. Ik verwacht dat we later nog meer van deze indiegames gaan zien.

Ben jij het met me eens dat het goed is dat kleinere ontwikkelaars zo omarmd worden?

Sony toont hun Indie line-up met Oddworld New 'N Tasty

Sony toont hun Indie line-up met Oddworld New ‘N Tasty

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch