Menu Premium

Sony slaat slag en neemt Bungie over voor $3,6 miljard

Lars Leeftink 31/01/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de enorme deal van Microsoft met Activision Blizzard eerder deze maand is het nu de beurt aan Sony om zijn eerste aanwinst van 2022 te openbaren. Qua prijs komt het niet in de buurt, maar de directe overname van Bungie die vandaag bekend is gemaakt kost Sony zo’n 3.6 miljard dollar.

Verleden Bungie

Het is vrij ironisch dat het juist Bungie was die jaren geleden met de eerste Halo’s de grote concurrent van PlayStation, Xbox, echt op de kaart wist te zetten. Vanaf nu hoort Bungie dus bij PlayStation, ondanks dat Halo natuurlijk niet meer tot het pakket aan games van Bungie behoort. De voornaamste aanwinst voor Sony, naast de werknemers en toekomstige (exclusive) games, is de populaire franchise Destiny.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Ook kier komt dezelfde vraag meteen naar boven. Kan iedereen straks nog Destiny 2 spelen op bijvoorbeeld Xbox en PC? Het antwoord lijkt ja. Bungie stelt namelijk in een blog op haar site dat ze onafhankelijk van Sony games zullen blijven maken. Het voornaamste effect van de overname zal zijn dat er meer werknemers ingehuurd kunnen worden om betere games te maken. De deal heeft verder volgens Bungie ook geen invloed op gamers die Destiny 2 The Witch Queen op bijvoorbeeld Xbox en PC willen spelen. Dit blijft gewoon mogelijk, op welke console dan ook.

Wat zegt Bungie?

In het blog op de site van Bungie is, naast het hierboven genoemde, het volgende te lezen over de overname. “In SIE (Sony Interactive Entertainment) hebben we een partner gevonden die ons onvoorwaardelijk steunt in alles wat we zijn en die onze visie wil versnellen om generatie’s-durende entertainment te creëren, dit alles met behoud van de creatieve onafhankelijkheid die in Bungie’s hart klopt. Net als wij gelooft SIE dat gamewerelden slechts het begin zijn van wat onze IP’s kunnen worden. Samen delen we de droom van het creëren en koesteren van iconische franchises die vrienden over de hele wereld, families over generaties en fans over meerdere platforms en entertainmentmedia samenbrengen.”

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch