Menu Premium

Sony overweegt het scheiden van de entertainment divisie

Gamekings Redactie 23/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We kunnen Sony rekenen als een van de allergrootste bedrijven als het gaat om elektronica en entertainment. Sony overweegt het scheiden van de entertainment divisie van de elektronica divisie, nadat een belangrijke aandeelhouder met dit idee kwam.

Het gaat dan niet om zomaar een aandeelhouder, want er is flink met geld gesmeten. Daniel Loeb, de man die zijn portemonnee open trok, heeft 18,5 miljoen dollar neergeteld om met 6,5 procent aandelen de grootste aandeelhouder te worden. Op het moment is dat zelfs opgelopen naar 1,1 miljard(!) dollar waar hij de baas van is. In de wereld van de aandelen betekent dit dat hij aardig wat te zeggen heeft bij Sony. Hij liet vorige week weten dat het goed zou zijn om de entertainment divisie te verkopen, als financiële boost voor elektronica-tak.

Eerder kwam de grote baas en CEO van Sony, Kazuo Hirai, met de reactie dat hij dit idee totaal niet zag zitten. De entertainment-tak van Sony zou een grote inkomstenbron zijn en een flinke verantwoordelijkheid hebben in de groei van het bedrijf. Het zou strategisch geen slimme zet zijn om de divisies van elkaar te scheiden. Zo zou het mogelijk moeten worden om alle onderdelen van Sony juist meer te integreren met elkaar. Met de PlayStation 4 op komst zou het een mooie zet zijn om alle muziek en films die Sony in haar bezit heeft beschikbaar te maken om te huren of te kopen. Het is dan ook opvallend dat niet al te lang na dit statement er toch over nagedacht wordt om het tegenovergestelde te doen. Nu laat Kaz Hirai weten dat “[het bestuur] met een beslissing komt dat Sony’s standpunt vertegenwoordigt.”

Wat zou jij ervan vinden als Sony besluit deze plannen door te zetten?

Sony overweegt het scheiden van de entertainment divisie

Sony overweegt het scheiden van de entertainment divisie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch