Menu Premium

Sony opent filmstudio specifiek voor PlayStation games

Reilly 20/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft aangekondigd dat ze een nieuwe studio heeft geopend: PlayStation Productions. Hoewel de verwachting misschien zou zijn dat deze studio nieuwe games gaat ontwikkelen is niets minder waar. Het betreft namelijk een filmstudio die specifiek is opgericht om PlayStation-games te adopteren naar zowel films als series.

Meer dan genoeg kandidaten voor Sony

Aan keuze is er voor PlayStation in ieder geval niets te klagen. Van Uncharted tot Killzone en God of War, PlayStation heeft genoeg IPs binnen haar catalogus om uit te kiezen.

In navolging van andere bedrijven, maar met een andere aanpak

Sony is niet het enige bedrijf die geldzakken denkt te zien in het verfilmen van haar games. Onder andere Ubisoft en Activision Blizzard zijn haar al voorgegaan met respectievelijk Prince of Persia (2010) en Warcraft (2016). Desondanks pakt Sony het anders aan. Waar de eerder genoemde partijen ervoor hebben gekozen om de productie van die films over te laten aan andere bedrijven, kiest Sony ervoor om het allemaal in-house te doen. Sony is natuurlijk sowieso al bekend van onder andere haar filmdivisie dus die keuze ligt wel voor de hand. Het uitgeven van de films gaat dan ook gebeuren door Sony Pictures. Laten we hopen dat Sony’s poging meer succes zal opleveren dan andere game films uit het verleden want tenslotte is dat niet vaak een denderend succes geweest. Als het aan Sony ligt komt daar verandering in: ze zeggen inspiratie te halen uit de manier waarop Marvel haar comics succesvol heeft weten in te zetten in de filmindustrie.

Geleid door een oude bekende

Shawn Layden

Shawn Layden

Als hoofdpersonen in dit avontuur noemt Sony twee personen, waarvan één naam voor de meeste mensen wel bekend zal klinken: Shawn Layden. Shawn heeft in het verleden gediend als President en CEO van Sony Interactive Entertainment America en is momenteel Voorzitter van SIE Worldwide Studios. In die rol overziet hij alle PlayStation first-party studio’s. Nu mag hij ook PlayStation Productions gaan overzien.

Asad Qizilbash

Asad Qizilbash

De andere hoofdpersoon is iemand die wellicht wat minder bekend is maar zeker wel een belangrijke rol speelt binnen Playstation. Asad Qizilbash is momenteel Vice President of Marketing. In deze nieuwe rol zal hij de leiding nemen over PlayStation Productions.

Welke IPs zouden jullie wel graag verfilmt willen zien? Een game zoals de nieuwe God of War wordt al als cinematografische game geroemd dus misschien dat die wel het meest voor de hand ligt? Of misschien een The Last of Us?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch