Menu Premium

Sony opent de China Strategy Department

Lisette Atsma 01/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij de Aziatische divisie van Sony PlayStation in Azie heeft vandaag een nieuwe groep het daglicht gezien. Sony opent de China Strategy Department, een interne groep binnen Sony Computer Entertainment Japan Asia welke zich richt op de Aziatische PlayStation-markt. De ontwikkeling is waarschijnlijk een reactie op de verandering van de Chinese wet, waardoor consoles wél verkocht mogen worden in het land

Het is grotendeels giswerk, want Sony zelf laat verder nog geen details los over de functie van de groep. Dankzij de LinkedIn-pagina van Takehito Soeda weten we wel dat hij de afdeling zal gaan leiden. Takehito Soeda was sinds december de Vice President van de Chinese business=strategie. Waarschijnlijk is de opening van de China Strategy Department een reactie op het weghalen van het verbod op het importeren van videogame-systemen in China. Deze wet is sinds het jaar 2000 van kracht, maar is in januari dit jaar eindelijk opgeheven. Met deze nieuwe wetgeving wordt het voor internationale bedrijven, zoals onder andere Sony, mogelijk om consoles te verkopen in Shanghai’s free-trade zone.

Tot nu toe hebben Chinese klanten het moeten doen met illegale import via Japan en Hong Kong. Hoewel de meesten geen toegang hadden tot vaak dure consoles, heeft de Chinese markt wel een grote vraag naar online en mobiele games, welke lang niet zo duur zijn als triple-A games. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat deze games zo populair zijn in het land volgens Xue Yongfeng, een analist bij een onderzoeksbedrijf in Beijing.

De Shanghai Free Trade Zone is qua oppervlakte misschien geen grote markt, maar gezien er in de regio meer dan 23 miljoen mensen wonen, is de potentiële afzetmarkt enorm. De voorbereidingen voor het openen van de Shanghai free-tade zone is op 1 oktober vorig jaar ingegaan en geldt als een experiment voor de Chinese regering  om te kijken hoe dingen zich ontwikkelen. Sony’s openen van een groep die onderzoek doen naar deze nagenoeg compleet nieuwe markt is dus een hele slimme actie.

Sony opent de China Strategy Department

Sony opent de China Strategy Department

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch