Menu Premium

Sony ontkracht de geruchten rondom een PS4-versie van The Last of Us

Lisette Atsma 27/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het leek geweldig nieuws: eerder vandaag sprak een Sony-medewerker met de Turkse CNN, waarin hij vertelde dat de post-apocalyptische survival-game The Last of Us geport zou worden naar de PlayStation 4. Hij zei daarbij dat de game in de zomer zou verschijnen voor het nieuwe platform van Sony. Wat te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook: Sony ontkracht de geruchten rondom een PS4-versie van The Last of Us en zegt dat ze er helemaal niet mee bezig zijn.

Sercan Sulun, medewerker van Turkse afdeling van Sony Playstation, vertelde in een interview met de Turkse CNN dat Sony op heden nog niet bezig was met een nieuwe The Last of Us-game, maar dat hij goed nieuws had voor de liefhebbers. Hij vertelde dat The Last of Us deze zomer zou uitkomen op de PlayStation Deze PlayStation 4 port zou ook de DLC Left Behind bevatten, dus die zou je dan ook kunnen spelen. Voorlopig lijkt het er dus echter op dat dit allemaal niet gaat gebeuren, want Sony ontkracht deze uitspraken.

Naughty Dog is al vaker in interviews gevraagd naar de mogelijkheid van een next-gen versie van de populaire game, maar deed hier altijd heel geheimzinnig over. Ze geven steeds aan druk bezig te zijn met de Naughty Dog Engine en dit doen zij samen met een nieuw Uncharted-project voor de PlayStation 4. Sony zelf heeft nu echter wel een duidelijk standpunt gegeven. “Nooit hebben wij aangekondigd dat The Last of Us naar de PlayStation 4 komt en daarom hebben wij hier ook niets over te zeggen”, aldus een woordvoerder van Sony Computer Entertainment Europe.

Je zou toch denken dat de medewerker van de Turkse afdeling van PlayStation weet waar hij het over heeft. De vraag is nu dus of Sulun per ongeluk zijn mond voorbij heeft gepraat, of dat er werkelijk nog niet gewerkt wordt aan een PlayStation 4-versie van The Last of Us. Hoewel ze een officiële en onofficiële aankondiging ontkennen, is Sony niet zo ver gegaan te zeggen dat het helemaal niet zal gebeuren. De kans op een next-gen versie van The Last of Us is er dus nog steeds, maar we hoeven er dus niet meer op te rekenen.

Sony ontkracht de geruchten rondom een PS4-versie van The Last of Us

Sony ontkracht de geruchten rondom een PS4-versie van The Last of Us

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch