Menu Premium

Sony onthult een nieuwe stereo headset voor de PlayStation 4

Gamekings Redactie 03/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zijn allerlei redenen om een goede headset te gebruiken. Tijdens het gamen wil je je soms compleet afsluiten van de buitenwereld, zodat je je helemaal kunt inleven. Verder kan een goede headset in sommige games het verschil tussen leven en dood betekenen. Beeld is geheel onmisbaar, maar geluid is ook erg belangrijk. De headset die standaard bij de PlayStation 4 wordt geleverd, die bestaat uit een oordopje en een minuscuul microfoontje, is nou niet bepaald de meest robuuste. Ik kan me voorstellen dat je wel iets meer verlangt van je gaming-audio. Dat moeten die briljante Japanners zich ook hebben beseft, want Sony onthult een nieuwe stereo headset voor de PlayStation 4.

Dat Sony’s imperium op meer dan alleen gaming is gefundeerd, valt terug te zien in het design en de functionaliteit van de nieuwe headset. Het design is simpel en minimalistisch, maar prettig aan de ogen. Dit terwijl er toch virtueel 7.1 surround sound mee wordt bereikt. Zo hoor je toch net iets beter vanuit welke richting de kogels aan komen vliegen en kan het je een voor de hand liggend voordeel bieden. Ook de microfoon is volgens Sony van hoge kwaliteit, met de eigenlijk onmisbare noise-cancelling functie voor een kraakheldere overdracht van je stem. Deze headset is overigens draadloos, waardoor het bovenstaande verhaal indrukwekkend genoemd mag worden.

Bijgaand brengt Sony een Headset Companion App uit voor de PlayStation 3 en PlayStation 4, waarmee je de audio naar eigen wens kunt aanpassen om de game-, film- of muziekervaring te verbeteren. Er liggen zelfs specifieke audio-configuraties voor games als inFamous: Second Son in het verschiet. De Headset Companion App valt straks zonder extra kosten te downloaden uit de PlayStation Store, maar is ook beschikbaar via een patch voor de PULSE Manager App voor de PlayStation 3. De Companion App gaat dan ook diverse types headsets ondersteunen. Voor morgen staat firmware-update 1.60 gepland die dit allemaal mogelijk moet gaan maken.

En verder? Het apparaatje is gemaakt om ook te werken met bijvoorbeeld je PS Vita en andere apparaten waar een 3.5mm stereo mini jack in kan. Sony heeft er voor het gemak ook nog eens voor gezorgd dat je de headset makkelijk tot een compact pakketje kunt opvouwen. Het vervelende van dergelijke headsets is meestal dat deze alleen op de apparaten van de fabrikant zelf werken. Pakt Sony dit anders aan, en kun je de headset ook gebruiken op je Wii U of Xbox 360? Dat zal de toekomst moeten gaan uitwijzen.

Sony onthult een nieuwe stereo headset voor de PlayStation 4

Sony onthult een nieuwe stereo headset voor de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch