Menu Premium

Sony onderzoekt de PlayStation 4-foutmelding CE-34878-0

Gamekings Redactie 21/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen periode was voor zowel Microsoft als Sony behoorlijk hectisch. De echte next-gen strijd tussen de twee giganten begon en al snel werd duidelijk dat de PlayStation 4 een voorsprong had op de Xbox One. Toen de console van Sony verscheen, waren er veel mensen tevreden, maar al meteen waren er ook aardig wat klachten te vinden op het internet. Zo zijn er een aantal PlayStation 4’s die niet helemaal goed functioneren, waardoor je er als gamer behoorlijke hinder van ondervindt. Schijnbaar is nu toch echt het lichtje gaan branden bij onze welbekende Aziatische ontwikkelaar, want Sony onderzoekt de PlayStation 4-foutmelding CE-34878-0. Oftewel, het verliezen van opgeslagen bestanden.

Maanden zit je er vol spanning op te wachten, je pre-order heb je in mei al de deur uitgedaan en op 20 november komt het bericht binnen dat je op de releasedatum je PlayStation 4 nog binnenkrijgt. Vol enthousiasme sluit je de console aan en begin je meteen te genieten van de next-gen versie van bijvoorbeeld Assassin’s Creed IV: Black Flag. Na 40 uur te hebben gespeeld, start je de game opnieuw op en krijg je ineens in beeld te zien dat je opgeslagen bestanden weg zijn. Dit valt in de categorie ‘lichtelijk irritant’ te plaatsen en menig gamer zal waarschijnlijk uit zijn voegen springen, waarna je waarschijnlijk explodeert van woede. Dit is natuurlijk absoluut ‘not done’ bij je gloednieuwe console.

Bij Sony is nu eindelijk een belletje gaan rinkelen en het Japanse bedrijf gaat de foutmelding dan ook onderzoeken. Ergens is het best wel raar dat dit pas twee maanden na de release gebeurt. Sterker nog, waarom was deze foutmelding niet te voorkomen? Er zijn al berichten bij Sony binnengekomen dat sommige mensen alles kwijt zijn wat ze aan opgeslagen bestanden hadden en het probleem beperkt zich niet alleen tot Assassin’s Creed IV: Black Flag. Ook andere grote titels, zoals Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts en Killzone Shadow Fall kunnen hiermee te maken krijgen. Op het internet wordt er daarom al druk gespeculeerd over een systematische fout in de hardware van Sony. De Japanse ontwikkelaar zegt er mee bezig te zijn, maar de schade is ondertussen wel al aangericht. Het is maar afwachten hoe de Japanse PlayStation-maker hier mee om zal gaan. Het kleine drama rondom deze PlayStation 4-foutmelding wordt ongetwijfeld vervolgd…

Sony onderzoekt de PlayStation 4-foutmelding CE-34878-0

Sony onderzoekt de PlayStation 4-foutmelding CE-34878-0

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch