Menu Premium

Sony legt uit hoe PlayGo werkt op de PlayStation 4

Gamekings Redactie 24/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor gamers die regelmatig games downloaden op hun console, is het een stil lijden. De moeder der eerste wereld problemen voor gamers, namelijk: het wachten tot je download is voltooid. Afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en de grootte van het bestand, kan dat al snel een half uur of langer duren. Sony weet dat je gametijd kostbaar is en denkt in oplossingen. Sony legt uit hoe PlayGo werkt op de PlayStation 4.

Sony toont op de details te letten en probeert zo het leven van gamers makkelijker te maken. De voor eind 2013 geplande PlayStation 4 bevat een feature, genaamd PlayGo, die ervoor moet zorgen dat het wacht-leed zoveel mogelijk wordt beperkt. Volgens PlayStation 4 hardware ontwerper Mark Cerny hoeven gamers een game straks slechts gedeeltelijk te downloaden om te beginnen met spelen. “De rest van het bestand wordt, tijdens het spelen, in de achtergrond gedownload”, vertelt Cerny.

Voor snellere laadtijden was het al mogelijk om je PlayStation 3 games vanaf de Blu-Ray disc naar je harde schijf te kopiëren. Op de PlayStation 4 zal het ook hierbij mogelijk zijn om, tijdens het installeren, vast te beginnen met spelen. Mark Cerny legt uit hoe: “Dus, tijdens het lezen van de Blu-Ray, zetten we de benodigde data over van de disc naar de harde schijf. En als er processorkracht over is, kopiëren we de overige data naar de harde schijf. Dit betekent dat de game na een uurtje of twee compleet op de harde schijf staat. Zodoende worden de laadtijden dramatisch verkort en heb je de mogelijkheid om écht snel te streamen.”

In de achtergrond draaiende downloads worden door een tweede custom chip voor rekening genomen, wat de PlayStation 4 in een energie zuinige modus zet en dus ‘groener’ is.

“We hebben de mogelijkheid om de hoofdvoeding van de PlayStation 4 uit te schakelen zodat alléén de tweede custom chip, het systeem geheugen, de hard schijf van stroom worden voorzien”, legt Cerny uit. “Dat maakt achtergrond downloads met een minimum aan stroomverbruik mogelijk. Tevens hebben we de mogelijkheid om alles behalve de stroomtoevoer naar de RAMs uit te schakelen. “Zo kan je straks midden in een game pauzeren en je PlayStation 4 ‘uit’ schakelen om de volgende keer vanaf dát exacte punt je gamesessie voort te zetten.

Heb jij jouw console wel eens dagen laten draaien, omdat je niet kon wachten tot dat volgende save punt?

Sony legt uit hoe PlayGo werkt op de PlayStation 4

Sony legt uit hoe PlayGo werkt op de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch