Menu Premium

Sony: ‘Launch PlayStation 5 tijdens Feestdagen 2020 gaat gewoon door’

Jan Johan Beldrok 13/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op dinsdag hadden we het nieuws dat een Japanse vacature ‘verklapte’ dat de PlayStation 5 al in oktober in de winkels lag. Sony gaf direct aan dat dit verhaal niet klopte en dat het hier om een fout ging van de vacaturesite. Dat ze deze rectificatie direct de wereld in slingerden was begrijpelijk. Een launch in oktober ligt niet echt voor de hand. Maar het bericht liet wel een leemte over of de PlayStation 5 nog steeds op schema lag voor de beloofde ‘Holiday Season 2020-launch’. En het antwoord wordt vandaag door de Japanners gegeven. Dat antwoord is volmondig ‘Ja’.

‘De PlayStation 5 komt dit najaar gewoon uit’

Sony deed deze mededeling tijdens een aandeelhouders meeting waarin de cijfers over het fiscale jaar werden gepresenteerd. In deze meeting zeiden ze het volgende over de launch van de PlayStation 5 en de bijbehorende games. “Regarding the launch of PlayStation 5, although factors such as employees working from home and restrictions on international travel have presented some challenges in regards to part of the testing process and the qualification of production lines, development is progressing with the launch of the console scheduled for the 2020 holiday season.” En over de games: “At this point in time major problems have not arisen in the game software development pipeline for Sony’s own first-party studios or its partners’ studios.” Kortom, de PlayStation-fans kunnen rustig gaan slapen…

Inmiddels meer dan 110 miljoen PlayStation 4’s verkocht

Minder florissant waren de jaarcijfers. Die vielen ietwat tegen. Het was met name de dalende verkoop van PlayStation-hardware die een omzetstijging voor Sony tegen hield. Van de PlayStation 4 zijn er nu 110 miljoen verkocht, wat een meer dan prima prestatie is. Ook een gebrek aan grote first-party releases op het niveau van God of War en Spider-Man kostte Sony logischerwijs omzet. Omzet die naar verwachting de komende maanden omhoog gaat als The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima uitkomen.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch