Menu Premium
Loading...

Sony toont een fucking schattige trailer van Tethered voor PlayStation VR

Joep Omes 07/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze herfst kunnen we ons eindelijk wagen aan PlayStation’s eigen Virtual Reality. De lijst van launchtitels wordt steeds uitgebreider en nu kondigt Sony met deze focking schattige trailer Tethered aan.

Tethered is een VR game van ontwikkelaar Secret Sorcery en plaatst de speler in een kleurrijke wereld die doet denken aan Ghibli-films en titels als Orri and the Blind Forest en Bastion. Aan jou de taak om je ‘Peeps’, kleine mannetjes die op vliegende eilanden wonen, te verbinden aan alledaagse taken. Immers: een werkende Peep is een vrolijke Peep! Gedurende de dag kun je ze allerhande klusjes laten uitvoeren en zo een gezellige gemeenschap opbouwen, maar pas op als de zon onder gaat. Zodra het donker wordt, komen er gigantische slakken flink wat roet in het eten gooien en zullen je Peeps moeten vechten voor hun leven. Gelukkig hebben je Peeps honkbalknuppels en kruisbogen in hun arsenaal, waarmee ze de monsters te lijf kunnen gaan. Door middel van deze simpele gameplay elementen moet jij de balans terugbrengen naar de wereld van Tethered.

Alan McDermott, de baas van de creatieve afdeling van Secret Sorcery, verwacht dat gamers sessies van 30 tot 40 minuten in de wereld van Tethered zullen doorbrengen. Met het simpele gameconcept, overdag bouwen, ‘s nachts overleven, streeft het team naar een balans tussen comfort, simpelheid, schoonheid en uitdaging.

Tethered komt dus deze herfst uit, samen met de PlayStation VR. Weet jij al of je de Virtual Reality headset van PlayStation gaat aanschaffen? En zo ja, help jij deze Peeps dan een handje? Gooi het in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch