Menu Premium

Sony komt mogelijk met een VR-headset voor de PlayStation 4

Gamekings Redactie 03/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook de game-industrie is gevoelig voor trends en hypes. Soms groeien goede ideeën uit tot iets groots en veel vaker flopt het keihard. Denk bijvoorbeeld aan de 3D-mogelijkheden die beschikbaar waren voor de PlayStation 3. Zo uit het blote hoofd komt alleen Killzone 3 op die deze mogelijkheid ondersteunde en ook na wat onderzoek blijkt dat de lijst van games die de optie hadden relatief klein is. Ook dit jaar is er weer een nieuwe hype gaande: virtual reality. Sony komt mogelijk met een VR-headset voor de PlayStation 4, te vergelijken met de Oculus Rift. De vraag is of dit weer een flop wordt of dat het dé nieuwe manier van games spelen gaat zijn.

Op het moment is de Oculus Rift van Oculus VR het meest bekende virtual reality-apparaat. Wanneer het grote, op een skibril lijkende device op je hoofd wordt gezet, lijkt het alsof je zelf rondloopt in de spelwereld die normaal gesproken op je televisietoestel of monitor te zien is. Voor je het weet, ben je dus zelf een personage in bijvoorbeeld Skyrim of ren je rond in een virtuele stad. Omdat het nieuw is, is het ontzettend interessant, maar de vraag is natuurlijk voor hoe lang het interessant blijft.

Als we de geruchten moeten geloven, heeft Sony het idee dat er wel degelijk een markt voor gaat zijn. Vanaf verschillende hoeken gaan namelijk de verhalen dat het bedrijf met een VR-headset voor de PlayStation 4 komt. Het apparaat zou intern getest zijn in combinatie met de PlayStation 4-exclusive Drive Club. Dit lijkt niet de meest logische eerste keuze, totdat je kijkt naar welke studio verantwoordelijk is voor deze game. Dit is namelijk Evolution Studios, die ook het Worldwide Studios Stereoscopic 3D-team in huis heeft. Het is al sinds 2011 vrij stil rond deze partij, waardoor het zomaar zou kunnen zijn dat ze met een project zoals deze bezig zijn.

Op de Gamescom 2013 werd er aan Sony Worldwide Studios’ baas Shuhei Yoshida gevraagd of hij er meer van wist, maar hij wilde er niets over loslaten. Zou dit een kwestie van ‘wie zwijgt stemt toe’ zijn?

Sony komt mogelijk met een VR-headset voor de PlayStation 4

Sony komt mogelijk met een VR-headset voor de PlayStation 4

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch