Menu Premium

Sony kan komst DriveClub: PlayStation Plus Edition niet garanderen

Karim Shehata 23/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de periode voordat de PlayStation 4 uit zou komen, hamerde Sony erop dat iedere PlayStation Plus-abonnee met een uitgeklede versie van DriveClub aan de slag zou kunnen gaan. In eerste instantie zou dit gebeuren rond de launch, maar de game zelf verscheen ongeveer een jaar later pas. Dit ging allemaal niet zonder slag of stoot, want toen DriveClub verscheen was de game op z’n zachtst gezegd een zorgenkindje. Hierdoor kon de ‘gratis’ versie van DriveClub niet verschijnen en wellicht gebeurt dit nooit meer. Sony kan de komst van DriveClub: PlayStation Plus Edition in ieder geval niet langer meer garanderen.

In een interview van Metro met Jim Ryan, de baas van Sony Computer Entertainment Europe, kwam dit aan het licht. “We kijken nog steeds naar de PS Plus-editie van DriveClub”, begint Jim Ryan over de PS Plus-editie, niet te verwarren met de editie van DriveClub die goedkoper is wanneer je een PlayStation Plus-abonnement hebt. Toen hem gevraagd werd of hij de lancering van de gratis editie van de race-game kon garanderen, zei Ryan het volgende: “Ik kan hier op dit moment niets over zeggen.”

Dit klinkt natuurlijk erg zorgwekkend, alhoewel de tijd ons natuurlijk langzamerhand wel al leert dat de komst van deze editie steeds onwaarschijnlijker wordt. Jim Ryan baalt wel van de oorzaak waardoor de kosteloze versie van DriveClub het licht in ieder geval voorlopig nog niet heeft gezien. “Over DriveClub, waarvan jij (de journalist die het interview afneemt) al zegt dat de game niet correct werkte bij launch, moet ik zeggen dat iedereen bij Sony Londen en de ontwikkelaars-community het vreselijk vond dat de game niet werkte. Moest de game werken tijdens de launch? Absoluut. Moeten mensen er vanuit kunnen gaan dat ze betalen en dan een werkend product krijgen? Absoluut”, aldus Jim Ryan. De baas van PlayStation in Europa voegt daar aan toe dat Sony hopelijk erg veel heeft geleerd van het DriveClub-debacle.

Zat jij nog wellicht tevergeefs te wachten op de gratis PlayStation Plus-editie van DriveClub? Had je de game al afgeschreven na al de problemen? Of ben je ‘gewoon’ met alle plezier op dit moment de volledige versie aan het spelen? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Metro UK

Sony kan komst DriveClub: PlayStation Plus Edition niet garanderen

Sony kan komst DriveClub: PlayStation Plus Edition niet garanderen

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch