Menu Premium

Sony is bezig met nieuwe PlayStation VR-headset met hogere resolutie

Jan Johan Beldrok 24/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ondanks het feit dat het nog niet echt wil vlotten met VR, zet PlayStation door. De baas van de toko, Jim Ryan, meldde eerdere deze week dat ze werken aan een nieuwe PlayStation VR-bril voor de PS5. De nieuwe virtual reality headset werkt met één kabel en krijgt een verbeterde controller. Mocht je nu naar de winkels willen rennen of een pre-order willen plaatsen, Ryan gaf direct aan dat er nog veel werk moet worden verricht en dat de bril dan ook niet in 2021 gaat verschijnen.

Nieuwe headset PlayStation met één kabel en hogere resolutie

Al te veel meer details deelde Sony niet. Het enige wat nog wel opgemerkt werd, is dat de bril een hogere resolutie krijgt. Daardoor moet het beeld van de nieuwe bril scherper worden dan de bril voor de PS4-console. En dat juichen we alleen maar toe. VR-headset als de Oculus en Vive lagen qua beeldkwaliteit echt een stuk voor op PlayStation VR. Dat gaat dus straks verbeteren. Ook beloofde Ryan dat de bril een groter gezichtsveld krijgt. Hierdoor zie je straks meer zonder het hoofd te hoeven bewegen. Tot slot moet de nieuwe headset de gamer ook beter kunnen volgen. De PS4-VR-bril gebruikt lampjes in de headset en een camera om de gebruiker te volgen. Het is onduidelijk of dit concept bij de PS5-headset overboord gaat.

Adapter PlayStation VR verdwijnt naar alle waarschijnlijkheid

Goed nieuws is dat de nieuwe bril maar één kabel gebruikt voor de verbinding tussen headset en console. Bij de PS4 was er bovenop die verbinding namelijk ook nog een losse adapter nodig. Het lijkt erop dat Sony de adapter bij de nieuwe VR-bril niet meer wil inzetten. Volgens het bedrijf maakt een enkele kabel het makkelijker om de headset te kunnen gebruiken. Sony gaat de controller van de headset ook aanpassen. De nieuwe controller moet comfortabeler zijn dan de oude variant. Ook moet de controller functies krijgen die ook in de P5-controller zitten, zoals verbeterde triggers. Wij vinden alles goed, zolang de boel maar niet gaat driften.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch