Menu Premium

Sony heeft nu 102 miljoen PlayStation 4-exemplaren verkocht

Lars Leeftink 30/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat de laatste tijd vooral over de PlayStation 5. De nieuwe console van Sony/PlayStation is namelijk bijna dagelijks nieuws. Maar dat betekent niet dat het succes van de PlayStation 4 zo maar vergeten wordt. Integendeel zelfs. De PlayStation 4 is namelijk 102 miljoen keer verscheept. Voor de duidelijkheid: dat is veel. De op een na best verkopende console, om precies te zijn.

Het succes van de PlayStation 4

Want dat laten niet alleen deze cijfers zien. We kunnen de vergelijking met Xbox bijna in elke categorie maken en in het merendeel van deze categorieën zal PlayStation met de zege aan de haal gaan. Het laatste kwartaal werden er 2.8 miljoen PS4’s verkocht. Dat is, zeker gezien de aankomende release van de PlayStation 5, behoorlijk veel en nog steeds onvoorstelbaar consistent. Mensen blijven de PS4, mede vanwege aanbiedingen natuurlijk, zelfs vlak voor het releasen van de nieuwe console gewoon kopen. Dit komt vooral om dat wat de Xbox minder heeft: content. De games op de PS4 rollen als warme broodjes over de toonbank, zelfs nu de nieuwe console voor de deur staat.

De PlayStation 5 is in aantocht

Alleen mensen die onder een steen leven zullen dit niet gemerkt hebben. Na het plotselinge vertrek van Shawn Layden regent het namelijk PlayStation 5-aankondigingen. Toeval of niet. We weten onder meer dat de Playstation 5 backwards compatible gaat zijn met de vorige PlayStation’s. Daarnaast heeft de PlayStation 5 een nieuwe en verbeterde controller en heeft Sony alvast de trademarks van de volgende vijf PlayStation’s geclaimd. Sony en PlayStation kunnen alleen maar hopen dat de volgende console net zo’n daverend succes zal gaan zijn als de PlayStation 4. Echter zullen er eerst nog een paar games op de huidige console uit gaan komen. En niet zo maar wat games. The Last of Us 2 werd vorige week uitgesteld, maar gaat in mei van 2020 speelbaar zijn op de PlayStation 4. Nog genoeg voor de PS4-eigenaren om naar uit te kijken dus.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch