Menu Premium

Sony heeft Notch uitgenodigd voor de E3 met een gouden PSone

Gamekings Redactie 27/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat doe je als je een groot bedrijf bent en je op originele wijze iemand uit wilt nodigen voor de E3? Dan doe je dat zoals Sony, want Sony heeft Notch uitgenodigd voor de E3 met een gouden PSone.

De E3 staat alweer voor de deur en het belooft wat te worden. Microsoft en Sony gaan allebei proberen de show te stelen om hun aankomende consoles, de Xbox One en PlayStation 4 het populairst te krijgen. Wat belangrijk is voor deze twee, is dat zij ontwikkelaars aan zich weten te binden, zodat er zoveel mogelijk te zien valt. Sony nodigt ontwikkelaar Notch, bekend van Minecraft, op een originele manier uit om bij de E3 aanwezig te zijn. Markus Persson, zoals hij eigenlijk heet, moet verbaasd zijn geweest toen hij zag dat zijn uitnodiging een gouden PSone was.

Tijdens de onthulling van de PlayStation 4, afgelopen februari, liet Sony merken dat zij een platform willen bieden voor kleinere ontwikkelaars, om hun games aan de man te brengen. Notch is hét voorbeeld van een succesvolle indiegame ontwikkelaar. Minecraft is tot op de dag van vandaag een game die nog door veel mensen gespeeld wordt en indiegames van hetzelfde kaliber worden met de tijd alleen maar interessanter om te spelen. Door Notch uit te nodigen voor de E3 laat Sony zien waar ze op inzetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notch liet zelf via Twitter weten dat Sony hem uitgenodigd had. Het lijkt erop dat ze hem graag zien werken aan een Playstation 4 titel!

Het is tof dat Sony zich op deze manier richt op de indiewereld, maar het zou pas echt gedurft zijn, als ze een iets minder succesvolle en stinkend rijke indie ontwikkelaar zouden hebben uitgenodigd.

Sony heeft Notch uitgenodigd voor de E3 met een gouden PSone

Sony heeft Notch uitgenodigd voor de E3 met een gouden PSone

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch