Menu Premium

Sony haalt Super Mario-content uit Dreams vanwege klachten Nintendo

Alex 22/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor de creatievelingen onder ons kwamen Sony Interactive en Media Molecule afgelopen februari met de game Dreams. In deze game krijg jij als speler de mogelijkheid om jouw stoutste dromen op het gebied van gamedesign te doen verwezenlijken. Zo is het onder andere mogelijk om een 3D platformer te maken  en deze worden veelal gebaseerd op de Super Mario-reeks. Dit is Nintendo ook opgevallen en daarom hebben zij aan de bel getrokken bij Sony omtrent deze ‘Super Mario-clonen’.

Nintendo is niet blij met het gebruik van de Super Mario-franchise

Het is algemeen bekend dat Nintendo haar digitale eigendommen goed in bescherming neemt. Er zijn al menig YouTube-videos van het wereldwijde web verwijderd, omdat deze gameplaybeelden bevatten van een desbetreffend Nintendo-franchise. Zoals gezegd gaan veel Dreams-spelers voor het maken van een platformer. Hier is verder natuurlijk niets mis mee, ware het niet dat het uiterlijk van de besnorde-loodgieter en diens wereld gebruikt worden voor het maken van deze Dreams-games. Eén van deze Dreams-spelers – genaamd PieceOfCraft – liet via zijn Twitterkanaal weten dat Nintendo hier alles behalve blij mee is.

Tijd voor plan B

Nintendo heeft een klacht ingediend bij Sony Interactive over deze kwestie. Naar eigen zeggen kreeg PieceOfCraft hierover een email van de afdeling “Legal & Business Affairs of Sony Computer Entertainment Europe” waarin werd medegedeeld dat al zijn Super Mario gerelateerde content is verwijderd. PieceOfCraft liet weten dat hij een backup plan klaar heeft liggen voor zijn Dreams-creaties. Om wat voor plan het gaat heeft hij nog niet bekendgemaakt.

no worries though have a back up plan. But for now Mario projects in dreams are on hold until i put said plan into effect.

Hoe denk jij over deze gebeurtenis. Heeft Nintendo gelijk of moet het Japanse bedrijf niet zo krampachtig doen omtrent hun IP’s? Laat het ons vooral weten in de comments. Weet je echter niet zo goed wat Dreams nou eigenlijk is, Daan en Skate hebben de game uitvoerig gespeeld én besproken. Hun bevindingen zijn hier te zien.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch