Menu Premium

Sony gaat PS5 direct aan consument verkopen in Nederland

JeffreyHage 28/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony is het gezeur omtrent de PS5 inmiddels ook meer dan zat. Het Japanse bedrijf heeft laten weten dat als er PS5’s naar Nederland verscheept worden, ze straks direct aan de consument verkocht worden. Dit komt de snelheid van je levering ten goeden, zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van derde partijen én houdt de prijs van je console ook gunstig. Uiteraard is dit goed nieuws voor wie nog op zijn console zit te wachten. Daarnaast profiteert ook Sony, doordat het de console straks direct voor een standaard prijs kan verkopen. De vragen zijn alleen: wanneer komt die mogelijkheid er? En wat gebeurt er met de consoles die aan derde partijen zijn beloofd?

PS5 direct naar consument in navolging van Amerika

In Amerika is het al een tijdje mogelijk om je PS5 direct bij Sony te kopen. En dat blijkt te werken, gezien het feit dat nu dit nieuws voorbij komt. Sony maakte dit nieuws bekend middels een presentatie. En in de slides van die presentatie is te zien dat landen als Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk de directe verkoop van de PS5 mogelijk gaan maken. Dit is uiteraard goed nieuws als je nog geen order voor je eigen PS5 hebt staan. Dan kun je straks direct bij Sony je order plaatsen en hoef je niet een neppe bundel te kopen. Maar als je – net als zovelen – al een order hebt staan, dan is dit nieuws iets waar je wellicht niks mee kunt. Er is namelijk niét bekendgemaakt wat er gebeurd met consoles die eerder al aan derde partijen geleverd gaan worden. En of die straks nog nieuwe voorraden krijgen.

Het gamegebrek voor de PS5

Misschien lees je dit nu en denk je bij jezelf: ‘Allemaal leuk en aardig, maar ik heb al een PS5. Wat boeit mij dit, ik zit juist te wachten op de games voor mijn console.’ En ja, ook jullie hoort PlayStation. Rachett and Clank komt er aan. Heb je Horizon Forbidden West gezien? En hou de E3 in de gaten. Dat is namelijk dé beurs waarop de ontwikkelaars en makers hun nieuwe paradepaardjes gaan tonen. Ook voor de PS5. En laten wij nu net die tien dagen bij je blijven zodat jij niks hoeft te missen van al het E3 gaming geweld…

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch