Menu Premium

Sony Direct laat je de PS5 in de VS direct van Sony zelf kopen

Jan Johan Beldrok 17/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo lang als de schaarste van de PS5 voortduurt, en dat gaat nog wel even zo zijn, blijven scalpers een groot probleem. Vraag en aanbod lopen zo enorm uiteen dat het te veel loont om PS5’s op de ‘zwarte’ markt te verkopen. En scalpen bij de winkeliers gaat tot nu toe te gemakkelijk. De retail gebruikt deze situatie daarnaast (en sommigen spreken over ‘uitbuiten’) om de PS5 alleen in duurdere bundels te verkopen. Beide zijn zaken waar veel gamers niet blij mee zijn. En nu lijkt, tot onze stomme verbazing, Sony in de VS al een tijdje een mogelijke oplossing voor beide problemen te hebben. Je kunt dankzij Sony Direct de PS5 rechtstreeks van Sony kopen. En gisteren ging daar weer een een fikse voorraad in de verkoop. Voorwaarde is wel dat je een geldig PS ID én een Sony Direct account bezit en dat je een uitnodiging krijgt op jouw PS4.

Sony Direct maakt leven scalpers PS5 stuk lastiger

De procedure is vrij eenvoudig. Om de exclusieve uitnodigingen van Sony Direct te krijgen, dien je een actief Sony Direct-account hebben en ervoor zorgen dat de meldingen zijn ingesteld op “ja”. Het aanmaken van een Sony Direct-account is eenvoudig. Nadat je een account hebt aangemaakt, moet je jouw adres en factuurgegevens toevoegen. Als deze informatie correct is, kun je dus een ??PS5-console in je winkelwagentje krijgen. Het is overigens niet zo dat als je dit in de VS instelt, je een garantie hebt op een uitnodiging voor de PS5-drop. Het vergroot echter wel je kansen op een komend exclusief Sony Direct PS5-restock-evenement.

Sony werkt aan eigen winkel voor Europa

Er is één probleem voor ons Nederlanders: Sony Direct bestaat hier niet. Wel hebben de Japanners plannen om een Europese versie van deze winkel te openen. Het bedrijf zoekt in Europa sinds een paar maanden actief naar een leidinggevende voor PlayStation Direct. Of deze man of vrouw al gevonden is, is ons onbekend. Maar het kan ons niet snel genoeg gebeuren. Deze manier van verkopen kan immers veel scalper problemen oplossen omdat het ’t werk voor ze lastiger maakt. Probleem is natuurlijk dat de bestaande winkels niet blij zullen zijn met Sony’s eigen winkel. En Sony wil die (nog) te vriend houden. Dus krijgen zij ook PS5’s waarmee de ellende met scalpers en bundels nog wel even zal blijven voortduren. Snif…

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch