Menu Premium

Sony CEO tegen anti-tweedehands technieken

Gamekings Redactie 14/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Amerikaanse topman van Sony, Jack Tretton, is volgens analist Michael Pachter tegen het idee van een ‘anti-tweedehands’ techniek in toekomstige consoles. De glazenbolkijker meldde in Bonus Round, een webshow van GameTrailers, dat hij Tretton over de mogelijkheden van zo’n systeem had gevraagd, waarop de CEO antwoordde geen voorstander van dat soort technieken te zijn.

Volgens de topman zijn gebruikte games “geweldig voor consumenten” en zou het juist “anti-consument” zijn om de tweedehands-games handel tegen te gaan. Hij liet echter ook weten dat het hier alleen gaat om zijn persoonlijke mening, en dat Sony het wellicht niet met hem eens is.

Er zijn de afgelopen tijd al een aantal keer geruchten geweest over mogelijke ‘anti-tweedehands-game’ technieken voor de next-gen consoles. Het zou dus ook zomaar kunnen dat we in de toekomst altijd de volle mep zullen moeten betalen om nieuwe games, in ieder geval op een legale manier, te spelen. Aan de ene kant begrijpelijk, aangezien de industrie geen rooie cent verdient aan de used-games handel. Aan de andere kant ontneem je echter de vrijheid van de consument om met zijn gekochte product te doen en laten wat die wilt, en dat is toch best een enge gedachte.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch