Menu Premium

Sony bevestigt de PlayStation 4 en PS Vita-bundel

Gamekings Redactie 28/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eén van de tofste mogelijkheden van de PlayStation 4, die morgen in Nederland gelanceerd wordt, is de connectiviteit tussen de PlayStation 4 en de PS Vita. Dit maakt het niet alleen mogelijk om de PS Vita als een extra controller te gebruiken, maar ook als tweede scherm en voor de Remote Play-functie. Die laatste functie is wellicht de meest in het oog springende, want Remote Play maakt het mogelijk om games vanaf de PlayStation 4 via Wi-Fi of directe verbinding te streamen naar de PlayStation Vita. Hierdoor leek het ons eigenlijk zeer logisch dat de twee apparaten van Sony samen verkocht zullen gaan worden. Dat vermoeden is nu werkelijkheid geworden, want Sony bevestigt de PlayStation 4 en PS Vita-bundel.

Iedereen weet dat de PS Vita nog niet het commerciële succes is wat Sony voor ogen had. Om een geweldige mogelijkheid als deze niet in de vergetelheid te laten geraken, onderneemt Sony actie en bevestigt het bedrijf een retail-bundel met beide apparaten. Sony UK-baas Fergal Gara had hier het volgende over te zeggen: “Als je de bundel koopt en daarbij een PlayStation Plus-abonnement afsluit, heb je meteen de Instant Game Collection tot je beschikking voor zowel de PlayStation 4 als de PS Vita. Zo zijn beide apparaten fantastisch in combinatie met elkaar, maar ook op zich. Waarom zouden we dat niet benadrukken? Wij geloven er echt in.”

Het is te hopen voor Sony dat dit initiatief de PS Vita aantrekkelijker gaat maken en de verkoopcijfers van de handheld met een flinke dosis adrenaline injecteert. Vooralsnog is de bundel alleen bevestigd voor Groot-Brittannië. Het is echter totaal niet onwaarschijnlijk om te denken dat deze bundel ook verschijnt in Nederland. Die bevestiging moet dan wel snel deze kant op gaan komen, want de PlayStation 4 en PS Vita-bundel gaat vanaf vanavond al in de verkoop in het Verenigd Koninkrijk. 

Sony bevestigt de PlayStation 4 en PS Vita-bundel

Sony bevestigt de PlayStation 4 en PS Vita-bundel

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch