Menu Premium

Sony bevestigd: The Last of Us 2 en Death Stranding zijn PS4 exclusives

Hylke Haagsma 22/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Veel gamers begonnen zich langzamerhand zorgen te maken… Het blijft angstvallig stil rondom The Last of Us 2, Death Stranding en Ghost of Tsushima. Met de PlayStation 5 om de hoek zouden deze games toch zomaar eens op die nieuwe console uit kunnen komen in plaats van de PlayStation 4? Wees niet getreurd, Sony heeft het nog maar eens bevestigd. De drie gigantische exclusives komen gewoon naar je PlayStation 4 toe.

Ze komen dus niet op de PlayStation 5?

In een nieuwe presentatie  van Sony heeft het bedrijf bevestigd dat alle drie deze games nog steeds naar de PS4 komen. Toen het over de laatste jaren van PS4 en de overgang naar de next-gen ging, maakte Sony duidelijk dat het een “uitstekend aanbod aan exclusieve AAA-games heeft die nog moeten komen” voor de PS4. Deze boodschap stond naast afbeeldingen van The Last of Us Deel II, Ghost of Tsushima en Death Stranding, waaruit verder blijkt dat Sony van plan is om alle drie de spellen naar de huidige generatie hardware te brengen en niet naar next-gen. Vanzelfsprekend kunnen de games nog naar de PlayStation 5 komen als remaster bijvoorbeeld of via backwards compatiblity.

Herfst 2019 aan de slag met The Last of Us 2?

Naughty Dog neemt momenteel mensen aan voor verschillende functies. Dit werd onthuld door co-director Anthony Newman op Twitter. “Lot of awesome positions open to help us close out this game”, gaf hij aan. Newman’s “close out this game” opmerking lijkt erop te wijzen dat de game aan het einde van z’n ontwikkeling is.

Als het spel daadwerkelijk aan het eind van z’n ontwikkeling is, dan is een release aan het eind van dit jaar zeer waarschijnlijk. De eerdere geruchten over een release date in de herfst van 2019 zouden dan waar kunnen zijn.

Zijn jullie blij met dit nieuws? Of wil je de games liever op de PlayStation 5 spelen? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch