Menu Premium

Sonic en Mega Man krijgen binnenkort eigen Amiibo’s

Karim Shehata 11/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de launch van Super Smash Bros. voor de Wii U krijgen we ook te maken met Nintendo’s visie op het Skylanders-fenomeen: de Amiibo’s. Deze speelgoed figuurtjes van Nintendo, die je kunt laten inscannen door middel van de NFC-chip in de Wii U GamePad, zijn dus niet zomaar ‘speelgoed figuurtjes’. Je kunt jouw eigen speelgoed character meenemen naar een vriend met een Wii U en bijvoorbeeld jouw Mario inscannen. Het blijft echter niet bij de Amiibo’s die we bij launch te verwerken krijgen, want ook Sonic en Mega Man krijgen binnenkort eigen Amiibo’s.

Dit bevestigt Nintendo op haar eigen Japanse website. Zo krijgen we bij de launch van Super Smash Bros. voor de Wii U in Nederland te maken met onder andere Mario en Pikachu en kunnen we volgend jaar uitkijken naar onder meer Bowser, Toon Link, Meta Knight, Rosalina, King Dedede en dus Sonic en Mega Man. Voorlopig weten we dat deze Amiibo’s verspreid over januari en februari in Japan verschijnen, maar onduidelijk is dus nog wanneer ze ook in Nederland beschikbaar worden gemaakt.

Super Smash Bros. voor de Wii U verschijnt op 28 november, vanzelfsprekend voor Nintendo’s Wii U. De Amiibo’s zijn echter niet alleen compatible met Super Smash, want ook Mario Kart 8 en Hyrule Warriors krijgen bij de lancering van de Amiibo-poppetjes op 28 november ondersteuning voor de Amiibo’s.

Bron: Nintendo Japan, Polygon

Sonic en Mega Man krijgen binnenkort eigen Amiibo's

Sonic en Mega Man krijgen binnenkort eigen Amiibo’s

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch