Menu Premium

SOE loopt tegen problemen aan met de PS4 PlanetSide 2 port

Karim Shehata 14/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony Online Entertainment heeft op dit moment twee hele populaire games lopen op de PC met PlanetSide 2 en DC Universe Online. Hoewel DC Universe Online al beschikbaar is op de PlayStation 3, is de populaire first-person shooter alleen nog maar beschikbaar op de PC. Daar komt verandering in, want zowel DC Universe Online als PlanetSide 2 komen naar de PlayStation 4. De ontwikkelaar van voornamelijk MMO’s lijkt het niet zo gewend te zijn om games te maken voor de console, want SOE loopt tegen problemen aan met de PS4 PlanetSide 2 port.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om alles wat je hebt opgebouwd op de PC mee te nemen naar je gloednieuwe PlayStation 4, aldus Adam Clegg, game designer van PlanetSide 2. Hierdoor worden de twee versies dus gesplit, waardoor PlayStation 4 gamers alleen op hetzelfde platform tegen elkaar kunnen spelen. ‘Hier kiezen wij voor omdat de nieuwe community van de PlayStation 4 dan lijnrecht tegenover de ervaren PC gamers staan, wat natuurlijk oneerlijk is’, aldus Clegg.

Ook vertelt de game designer dat ze nog niet weten of, en anders hoe, zij de nieuwe features van Sony’s nieuwe console gaan integreren in de game. Zoals bekend kun je op de PlayStation 4 veel games via ‘Remote Play’ streamen naar de PlayStation Vita, of gehele games naar de PS4 streamen door middel van Gaikai. Als één of beide features al worden geïntegreerd komen daar updates voor, waarschijnlijk na de release van PlanetSide 2 voor de PlayStation 4.

Het ontwikkelteam van DC Universe Online zit met de ontwikkeling van de PS4 versie van de game in een betere positie, aangezien deze game al beschikbaar is voor de PlayStation 3. Hierdoor kunnen zij dezelfde versie gewoon wat oppoetsen, en porten naar de PlayStation 4. Creative Director Jens Andersen meldt bijvoorbeeld al dat het bij deze game wél mogelijk is om al je opgebouwde activiteit mee te nemen naar de PlayStation 4 versie.

De versie van de game die op de beursvloer van de E3 speelbaar was maakte echter nog geen gebruik van de ‘share’ button op de nieuwe DualShock 4. Andersen meldt echter meteen dat het raar moet lopen willen die features niet in de PS4 versie van DC Universe Online komen te zitten. Meer kan de creative director op het moment echter niet kwijt over de ‘share’ button. Wel lijkt het een moeilijk verhaal te gaan worden om Gaikai te gebruiken voor deze game, aangezien dat volgens Andersen meer weggelegd is voor lineaire games.

PlanetSide 2 en DC Universe Online moeten beiden dit jaar nog uitkomen voor de PlayStation 4, net na de launch van Sony’s nieuwe vlaggenschip dus.

SOE loopt tegen problemen aan met de PS4 PlanetSide 2 port

SOE loopt tegen problemen aan met de PS4 PlanetSide 2 port

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch