Menu Premium

Sniper: Ghost Warrior 2 Dismemberment DLC is geschrapt

Gamekings Redactie 21/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de huidige staat van de realistische grafische weergave van geweld in videogames begeven developers zich vaak in een mijnenveld van controverse. De Sniper: Ghost Warrior 2 Dismemberment DLC is geschrapt vanwege het hoge geweldgehalte.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de feature, waarbij je met een sniper rifle van grote afstand enemies kon ontleden, standaard in de game verwerkt was. Een heerlijk sadistisch tafereel. Onze oosterburen hanteren echter strengere regels wat de depictie van geweld betreft. Dat leidde ertoe dat Sniper: Ghost Warrior 2 in Duitsland niet uitgegeven mocht worden. De feature werd verwijderd zodat de game vervolgens alsnog gelanceerd kon worden.

City Interctive nam toen het besluit om de feature in de vorm van downloadable content (DLC) op een later tijdstip beschikbaar te maken. Helaas werd vandaag bekend gemaakt dat de DLC geschrapt is. “Ik kan bevestigen dat City Interactive de Dismemberment DLC niet meer zal releasen”, vertelde een vertegenwoordigend medewerker van het bedrijf. Vooralsnog is er geen verklaring gegeven voor het cancellen van de DLC.

Sniper: Ghost Warrior 2 is niet het eerste (en vast niet het laatste) slachtoffer van strenge regelgeving rondom de weergave van geweld in videogames. Eerder moesten games al Carmageddon, Max Payne 2, Manhunt 2 en Left 4 Dead 2 het ook al ontgelden. Deze werden zelfs compleet verboden in het land van bier en braadwürsten.

Schijnbaar is het verbinden van een minimale leeftijd aan een dergelijke game niet genoeg en moet er grof worden gesneden in de content van een game. Heb jij Sniper: Ghost Warrior 2 al gespeeld en zat jij naar deze DLC uit te kijken? Of kan je je er wel in vinden dat de game-industrie met snipertechnische precisie wordt ontleed van sadistisch geweld?

Sniper: Ghost Warrior 2 Dismemberment DLC is geschrapt

Sniper: Ghost Warrior 2 Dismemberment DLC is geschrapt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch