Menu Premium

Sky’s Now TV app is nu beschikbaar op de PlayStation 3

Gamekings Redactie 05/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gameconsoles worden steeds meer apparaten waar je ook andere dingen mee kunt dan gamen alleen. In de goede oude tijd stak je slechts een cartridge in je console en je game startte op. Het werkte precies volgens verwachting. Totdat er bedacht werd dat het wellicht ook tof zou zijn om meer met je console te kunnen. Met de overstap naar het gebruik van CD’s in plaats van cartridges kwam ook de mogelijkheid om muziek te luisteren op bijvoorbeeld je PSone. Die lijn werd doorgezet toen de PlayStation 2 in menig huiskamer enthousiast als DVD-speler gebruikt werd. Ook de PlayStation 3 leent zich prima voor entertainment, naast games. Met de mogelijkheid om Blu-ray discs af te spelen, is het ook een graag gezien apparaat om films mee te kijken. Daar doen ze nu nog even een schepje bovenop, want de Sky’s Now TV app is nu beschikbaar op de PlayStation 3.

Zoals het er nu uitziet gaan we steeds meer televisie en media zien op de volgende generatie consoles. Met de Xbox One wil Microsoft de huiskamer veroveren door televisie volledig te integreren in het systeem. Tijdens de onthulling van hun console afgelopen mei werd er dan ook aardig de nadruk gelegd op de mogelijkheden daarvan. Als het aan Microsoft ligt, is de Xbox One het enige apparaat dat er nog toe doet onder je televisie. Sony koos ervoor om juist de tegenovergestelde strategie te kiezen door in eerste instantie vooral in te zetten op games. We wisten natuurlijk allang dat Sony ook graag ziet dat hun PlayStation 4 het belangrijkste apparaat wordt in het huishouden, echter was het aan hen nog de taak om ons te vertellen wat voor mogelijkheden de PlayStation 4 nog meer gaat bieden.

Daar zijn ze nog aardig terughoudend in. Voor iedereen die het wel ziet zitten om uiteindelijk alles met één apparaat te doen, zet Sony wel alvast een stapje in de goede richting. Het is vanaf nu mogelijk om televisie te kijken op je PlayStation 3. Met Now TV brengt Sky twee televisiekanalen op je console, in de vorm van Sky Sports en Sky Movies. Zoals verwacht zit er wel een betaalmodel achter, door middel van abonnementen of het betalen voor bepaalde content. Now TV zal daarnaast gevuld worden met programma’s van onder andere Sky 1, Sky Atlantic, Sky Arts en Sky Living. Het is mogelijk om de applicatie een periode voor nop te proberen om erachter te komen Sky’s Now TV wat voor je is. Wat mij betreft laat het vooral zien dat Sony het ook ziet zitten om televisie een groter onderdeel te laten zijn op hun consoles. Is dit een teken dat Sony met de PlayStation 4 ook gaat inzetten op de huiskamer?

Sky's Now TV app is nu beschikbaar op de PlayStation 3

Sky’s Now TV app is nu beschikbaar op de PlayStation 3

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch