Menu Premium

Skyrim’s framerate is slechter op de PS4 Pro dan op een normale PS4

Karim Shehata 10/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Skyrim: Special Edition verscheen onlangs voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Op de twee laatstgenoemde platformen heeft de legendarische RPG uit 2011 een flinke grafische update gekregen en zit alle DLC erbij. Daarnaast is er support voor mods en kun je op een PS4 Pro straks van Skyrim gaan genieten in 4K. Echter zit er op de PS4 Pro wel een addertje onder het gras: Skyrim’s framerate is slechter op de PS4 Pro dan op een normale PlayStation 4.

Dit blijkt uit onderzoek van Digital Foundry. In dit onderzoek komt naar voren dat de PS4 Pro-versie van The Elder Scrolls 5: Skyrim vaker haperingen heeft dan op de PS4 en veel vaker 2 tot 3 frames lager wil gaan zitten. Dit vanwege de native 4K-resolutie, die overigens wel voor veel betere graphics en draw distance zorgt.

In het onderzoek komt wel naar voren dat degenen die de game bij Digital Foundry op de PS4 Pro hebben gespeeld de ervaring daardoor wel minder tof vinden dan op de PS4 en Xbox One. Volgens hun had er een native 1080p-modus in de game moeten zitten, vergelijkbaar met de Ultra-instellingen op de PC, zodat je in ieder geval een smooth ervaring kunt hebben met de game. Wanneer je geen 4K-scherm bezit, komen de framedrops dus ook voor.

Skyrim: Special Edition is dus eigenlijk het eerste gevalletje waarvan we horen dat beide versies niet minstens gelijkwaardig zijn in frame rate, alhoewel het in dit geval verrassend genoeg nadelig uitpakt voor de PS4 Pro. De frame drops blijken overigens niet ernstig dramatisch te zijn, maar zeker iets om in overweging te nemen voordat je de game gaat spelen op de PS4 Pro. Wellicht dat Bethesda de boel nog gaat patchen, we zullen zien!

Bron: Eurogamer’s Digital Foundry

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch