Menu Premium

Skyrim heeft het RPG-genre compleet veranderd volgens BioWare’s Darrah

Karen Koch 03/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welke gamer heeft er niet talloze uren verloren aan het wandelen door de bergen, heuvels en bossen van Skyrim? De RPG van Bethesda heeft sinds de release in 2011 al een slordige 20 miljoen exemplaren verkocht. Bizar veel, het is dan ook niet vreemd dat andere spelers in de game-industrie hier ontzag voor hebben. Zo ook BioWare, want Skyrim heeft het RPG-genre compleet veranderd volgens BioWare’s Darrah.

Skyrim heeft, volgens Darrah, het hele idee dat de gamer heeft over ontdekking in games en waarde voor je geld halen veranderd. Skyrim was ontzagwekkend groot, er was zoveel te ontdekken dat gamers helemaal los gingen in de game. Ook claimt Darrah dat een gros van de 20 miljoen sales mensen zijn geweest die niet eerder een RPG hadden aangeraakt. Zij hebben nu bepaalde verwachtingen van RPG’s op het gebied van het vertellen van een verhaal en exploratie.

Darrah, die onder andere aan Dragon Age: Inquisition werkt, voorspelt dan ook dat open world gaming de PlayStation 4 en Xbox One-generatie gaan beheersen. Zo zag hij duidelijk dat in de PlayStation-generatie RPG’s ook de boventoon voerden. Dit veranderde langzaam naar racing games met de PlayStation 2 en shooters toen de PlayStation 3 uitkwam.

Hoe dit allemaal aan Dragon Age: Inquisition is gerelateerd? Dat is overduidelijk; het is ook een RPG met een gigantische wereld. Daarnaast laat Darrah ook weten dat ze al een hele tijd bezig zijn met de ontwikkeling van de kern van Dragon Age: Inquisition. Eerder was er namelijk een project in ontwikkeling dat puur een multiplayer game zou worden. Hier zijn ze vanaf gestapt, maar de kern van dit project is uiteindelijk gegroeid tot Dragon Age: Inquisition.

In hoeverre Darrah’s visie op Skyrim ook te merken is in Dragon Age: Inquisition komen we snel genoeg achter. De game komt op 20 november uit voor de PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Een vernieuwing in het RPG-genre en open wereld games? Nog een slordige twee weken wachten.

Skyrim heeft het RPG genre compleet veranderd volgens BioWare's Darrah

Skyrim heeft het RPG genre compleet veranderd volgens BioWare’s Darrah

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch