Menu Premium

SimCity voor de consoles werd geschrapt in prototype fase

Karen Koch 01/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar kwam SimCity uit voor de PC. Nu blijkt echter dat er ook een versie voor de consoles in de maak was. Helaas mocht dit niet tot een retail-versie leiden, want SimCity voor de consoles werd geschrapt toen de game nog door het leven ging als een prototype.

SimCity werd vorig jaar met open armen ontvangen door de media. Ze waren lovend over de game waarin je je eigen stad bouwt en beheert. Toch was niet alles positief: de game had een constante verbinding met het internet nodig en zelfs dan waren er nog issues waardoor dit niet helemaal lekker liep. Mede dankzij deze problemen waren fans toch niet helemaal tevreden met het eindproduct.

Nu is bekendgemaakt dat er origineel dus ook een console-versie van SimCity zou verschijnen, gelijktijdig met de PC-versie. Deze is echter al vroeg in het proces geschrapt. In 2011 werd er besloten om niet door te gaan met de productie van de game voor de consoles. De PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U-versies zijn allemaal afgeschoten in de prototype fase.

Of je dit nou jammerlijk nieuws vindt of niet, het is niet anders. Gelukkig kan men wél nog gewoon SimCity spelen op de PC.

Bron: Nintendo Life

SimCity voor de consoles werd geschrapt in prototype fase

SimCity voor de consoles werd geschrapt in prototype fase

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch