Menu Premium

SimCity offline-modus al zes maanden in ontwikkeling

Gamekings Redactie 14/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gister kwam het wonderlijke bericht de wereld binnen, dat SimCity een offline-modus krijgt. Zojuist is bekendgemaakt dat de SimCity offline-modus al zes maanden in ontwikkeling is. Binnenkort kunnen we dus helemaal in ons eentje de mooiste stad óóit bouwen!

Simon Fox, de grote man achter de ontwikkeling van SimCity, doet in een blogpost op de SimCity-website een klein boekje open over de ontwikkeling van het offline avontuur. Ooit, in een heel ver verleden, werd er stilletjes geroepen dat een offline-modus van de laatste SimCity toch nog best wel wat haken en ogen zou hebben. Dit werd in eerste instantie door de ontwikkelaars tenietgedaan, maar helaas bleek niets minder waar. Toen EA en Maxis besloten de game ook een modus te geven waarbij er geen internetverbinding nodig is, bleek dat het toch iets lastiger was dan gedacht. Het resultaat: een ontwikkelingstijd van meer dan zes maanden.

Het huidige systeem waar SimCity op draait, vertelt de game continu om contact te maken met EA servers. Helaas was het niet zo gemakkelijk om de game te vertellen gewoon je eigen huis-tuin-en-keukencomputer aan te spreken en dit was dan ook het grote probleem. Toen dit was gefixt, moest er nog een programma geschreven worden wat zorgt voor de interactie tussen de verschillende computergestuurde steden. Hierdoor bleken andere gedeeltes van de game minder goed te functioneren, waarna die vervolgens óók moesten worden bijgewerkt.

Al met al toch nog best een gedoe. Misschien had Maxis even moeten gluren op een van de verschillende SimCity-fanfora, want hier stonden vaak al methodes om de regels van de game te omzeilen en daadwerkelijk al in je eentje, zonder invloed van andere wezens met twee armen, een neus, mond en de hele mikmak, te gamen. Hiervoor was echter wel een internetverbinding nodig. Vooralsnog is de offline-modus van de SimCity in de Alpha-fase en wordt er achter de schermen druk gewerkt en getest om hem samen met update nummer tien de wereld in de slingeren. Tot die tijd kan je lekker met vrienden online discussiëren of je ergens een vredige boerderij neer knalt, of toch maar een chemische fabriek.

SimCity offline-modus al zes maanden in ontwikkeling

SimCity offline-modus al zes maanden in ontwikkeling

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch