Menu Premium

SimCity krijgt een offline-modus

Gamekings Redactie 13/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ja ja, fans hebben hun zin gekregen. Al vanaf de release van SimCity waren velen niet te spreken over het feit dat SimCity alleen maar online te spelen was, maar een jaar na dato komt daar verandering in. SimCity krijgt een offline-modus, welke deze krijgt door middel van een patch en dit terwijl uitgeverij EA destijds zei dat het niet mogelijk was.

In een officiële blogpost op de SimCity-website maakt Patrick Buechner, General Manager bij ontwikkelaar Maxis, bekend dat er een patch komt die het mogelijk maakt om SimCity ook offline te spelen. Verrassend nieuws voor velen, gezien er flink veel te doen was om het feit dat het eerder niet mogelijk was. Volgens EA werden er berekeningen gemaakt op de servers die te maken hadden met de multiplayer-aspecten van de game en dus niet offline konden. Natuurlijk was de maatregel bedoeld om piraterij tegen te gaan, maar daar kwamen ze niet helemaal voor uit.

Het werd dan ook door de mod-community als taak gezien om de game offline beschikbaar te maken, wat ze ook lukte door een aantal kleine aanpassingen. Het is opvallend dat ze bij ontwikkelaar Maxis (waarschijnlijk in samenspraak met EA) er lang op gewacht hebben om met een patch te komen die het nu officieel mogelijk maakt om de game offline te kunnen spelen. Veel gamers willen zich niet wagen aan het aanpassen van een game, omdat alles altijd met kanttekeningen komt en het is dan ook goed nieuws voor velen dat het binnenkort zonder aanpassingen mogelijk is. De offline-modus heet simpelweg Single Player Mode en doet precies wat het zegt. Het geeft spelers de mogelijkheid om in hun eentje te spelen, zonder internetverbinding, waarbij de savedata op de computer wordt opgeslagen.

Eerder deze week maakten ze bekend dat er ook officiële ondersteuning komt voor mods en dat in combinatie met de officiële offline-modus kan voor veel grote resultaten zorgen. Ik ben persoonlijk wel benieuwd hoe de SimCity-community gaat veranderen na dit nieuws.

SimCity krijgt een offline-modus

SimCity krijgt een offline-modus

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch