Menu Premium

SimCity 5 staat gepland voor 2013

Gamekings Redactie 01/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens het Duitse GameStar is SimCity 5 in de maak en staat de game gepland voor een release in 2013, compleet met nieuwe game engine en multiplayer.

SimCity-fanaten maak je borst dus maar nat, want de moeder van de citybuilding-games maakt volgend jaar een comeback na een periode van ruim tien jaar. De laatste keer dat een volledige SimCity game verscheen was namelijk in 2003. Lucy Bradshaw van Maxis (ontwikkelaar SimCity) liet tijdens een interview weten dat de game aanvankelijk eerder aangekondigd zou worden, maar door andere projecten als Spore en The Sims het ontwikkelen van SimCity 5 vertraging opliep. Ook vertelde ze dat de game gebruik zal maken van de gloednieuwe GlassBox engine en een multiplayer zal bevatten. EA heeft hier echter nog niet op gereageerd.

Het zou zomaar kunnen dat jij volgend jaar weer in je eigen stad gebouwtjes aan het fiksen bent, terwijl jouw samenleving zit te zeiken over de veel te hoge belastingen. Wellicht met iemand die je een handje meehelpt. De grote vraag is natuurlijk of een niche-titel als deze nog wel stand zal houden. De wat jongere gamers onder ons zullen waarschijnlijk raar opkijken als je het hebt over SimCity, en fans van het genre zijn na zo’n lange periode wellicht overgestapt op een andere citybuilder. Of heeft SimCity volgens jou nog wel een fanbase die groot genoeg is om een succesvolle game op te bouwen?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch